Uznałem, że w ten sposób powinniśmy rozpocząć, z tego powodu, że dzielimy medale na 3 medale sił zbrojnych. Jeżeli brzmi to nie w ten sposób, to pewnie pojawi się poprawka w Sejmie Muratyckim. ?
Odznaczenia państwowe
- Peetri Romanaav
- Weteran
Re: Odznaczenia państwowe
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Użytkownik Usunięty 233511
- Maszyna do postów

Niewątpliwie w tak licznym Sejmie pojawią się osoby, które się do czegoś w projekcie przyczepią i zgłoszą poprawki. No ale cóż, od tego już ten Nasz Sejm jest ?
- Peetri Romanaav
- Weteran
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Maszyna do postów

O to to to. Fajnie byłoby w przyszłości przyjąć prawo, dzięki któremu możemy takie jednostki mające "wszystko w dupie" pozbawić mandatu poselskiego ?
- Heinrich von Wattzau
- Przewodnik
Stworzyłem medal za zasługi dla kultury. Jednak edukacja i kultura to co innego. Kolory wstęgi są odwrotne do kolorów medalu za zasługi dla edukacji.
Medal:

Baretka:

Mam nadzieję, że sprostałem zadaniu.
(-) Heinrich von Wattzau,
prezes Organizacji Food-Net,
burmistrz miasta Bazylice,
poseł na Sejm II kadencji

- Salvador Estela Sonnero
- Uczeń
Medale są piękne! Teraz tylko wystarczy ustalić zasady ich ekspozycji i nadawania. Sejm II kadencji będzie miał co robić.
- Maszyna do postów

@Heinrich von Wattzau piękny medal! Pozwolisz, że go sobie "ukradnę", poprawie odrobinkę i prześlę Piotrowi do dopisania do projektu ustawy ?
- Heinrich von Wattzau
- Przewodnik
@Heinrich von Wattzau piękny medal! Pozwolisz, że go sobie "ukradnę", poprawie odrobinkę i prześlę Piotrowi do dopisania do projektu ustawy ?
Tak, medal jest do pańskiej dyspozycji. Szczególnie napis trzeba by poprawić. Bo symbol według mnie jest dobry, i kolory wstęgi też. @Waksman
(-) Heinrich von Wattzau,
prezes Organizacji Food-Net,
burmistrz miasta Bazylice,
poseł na Sejm II kadencji

- Sophie
- Profesjonalista
- Peetri Romanaav
- Weteran
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Albert Fryderyk de Espada
- Mały Król

Dobry dzień,
Ja tu tylko ten pragnę ugułem całe te zaproponować nowe odznaczenie, trójklasowe odznaczenie nadawane obywatelom i obcokrajowcom za zasługi na rzecz budowania relacji i więzi międzynarodowych.
Niby mamy Medal Zasług dla Dyplomacji ale ten raczej przysługuje obywatelom IV Republiki i nadawany jest za (wiernie cytując) "Nadawany za szczególne zasługi w działaniach dyplomatycznych na rzecz IV Republiki Muratyckiej", ja z kolei pomyślałem trochę drogą szanownego @Heinz-Werner Grüner (który może mnie nie zje za to że pomysł podkradłem) i zaproponuję odznaczenie nadawane również obcokrajowcom którzy jednak przysłużyli się budowie relacji między naszymi krajami.
Same medale w wersji prototypowej i nie tyle co można to powinno się coś w nich jeszcze zmienić.