Powitanie.
- Jüri Aaslaid
- Uczeń
- Użytkownik Usunięty 233511
- Maszyna do postów

Re: Powitanie.

Serdecznie witam w IV Republice Muratyki!
Cieszę się, że postanowił Pan do nas zawitać. Mam nadzieję, że zostanie Pan z nami na dłużej ?
Dziennikarstwo, cudownie! Nie powiem, że jakaś konkurencja dla telewizji państwowej się przyda, będę wyczekiwał z niecierpliwością. Narodowy konkurs piosenki? Coś a'la Eurowizja, tak?
- Jüri Aaslaid
- Uczeń
Tak, byłaby ona na skalę całego terytorium kraju. Wybralibyśmy w ten sposób najlepszą piosenkę na dany okres czasu oraz reprezentanta na "Our Sound".
- Maszyna do postów

O proszę, koordynator do Our Sound by się u nas przydał, bo nigdy w sumie nie braliśmy udziału w takim przedsięwzięciu. Ja ze swojej strony życzę powodzenia i służę ewentualną pomocą. Jeśli ma Pan jeszcze jakieś pytania proszę śmiało pytać.
- Tymoteusz Piechota
- Entuzjasta
- Jüri Aaslaid
- Uczeń
Bardzo chętnie zająłbym się koordynacją z Our Song, byłaby to dla mnie idealna pozycja. Nad konkursem zdążyłem się już zastanowić, myślę że byłaby to nazwa "Muratyka Decides", ale jeszcze nie jest to ostateczna nazwa.
- Maszyna do postów

Ja proponuję się Panu najpierw skontaktować z kimś od Our Sound. Problem w tym, że nie mam pojęcia kto się tym teraz zajmuje. A nie lepiej byłoby zrobić najpierw coś na skalę lokalną? Chociażby na naszym kontynencie, ot taki lokalny konkurs ?
- Jüri Aaslaid
- Uczeń
Mógłbym spróbować zająć się międzynarodowym konkursem naszego kontynentu, myślę że nie powinno być problemu z zainteresowaniem innych państw.
- Maszyna do postów

Mógłbym spróbować zająć się międzynarodowym konkursem naszego kontynentu, myślę że nie powinno być problemu z zainteresowaniem innych państw.
Cudownie. Jak tak myślę to takie kraje jak Bialenia, Brodria, Suderland czy Insulia (R.I.P ZP [*]) powinny się zainteresować konkursem. Nie wiem jak z Winkulią... Tam ego niejakiego Wespucciego może stanąć na przeszkodzie udziału tego kraju w konkursie, wszakże Pan Wespucci swego czasu próbował organizować analogiczny konkurs, w większości z marnym skutkiem.
Jeśli chodzi o promocję wydarzenia to chętnie pomogę. Nie spieszmy się jednak z jego organizacją, trzeba wszystko na początku dobrze zaplanować tak, żeby w oczach zagranicy wydarzenie wyglądało na profesjonalne, a nie jakiś misz-masz na szybko.
Panu zaś polecam złożyć wniosek o obywatelstwo i zaangażować się najsampierw w życie Muratyki. Kulturalne czy gospodarcze czy inne - to już zostawiam Panu ?
- Sophie
- Profesjonalista