Wiadomości z Związku Kolektywistycznych Republik Rad
W niniejszym wątku będą pojawiać się informacje związane i pochodzące z Związku Rad.

Wiadomości z Związku Kolektywistycznych Republik Rad
W niniejszym wątku będą pojawiać się informacje związane i pochodzące z Związku Rad.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Wczoraj Tow. Molotin wydał ogłoszenie w sprawie rzekomych najazdach, wojnach i rewolucjach planowanych przez ZKRR.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Wczoraj Tow. Molotin wydał ogłoszenie w sprawie rzekomych najazdach, wojnach i rewolucjach planowanych przez ZKRR.
Z jednej strony dobrze słychać takie wieści, z drugiej strony jestem lekko zdezorientowany gdyż nie byłem jakoś świadom że ktoś jakoś poważnie oskarża ZKRR o zapędy ekspansjonistyczne.
Jeżeli mowa tu o podboju większości Brodrii przez BFSRR to jakby nie dostrzegam w tym nic złego. Sytuacja była na tyle zasadna że umożliwiła powstanie tam wielu państw i nikt nie powinien mieć o to pretensji gdyż każdy chętny miał na tyle czasu aby się w to zaangażować. Samemu jestem dobrym przykładem gdzie mimo sporego spóźnienia na start wojny domowej udało mi się stworzyć tak skromne państewko.
Fakt że Aquelia traktuje BFSRR jako swoje największe zagrożenie jest raczej zagraniem na potrzeby narracji niżeli moich osobistych przekonań.
z drugiej strony jestem lekko zdezorientowany gdyż nie byłem jakoś świadom że ktoś jakoś poważnie oskarża ZKRR o zapędy ekspansjonistyczne.
Cóż, bo w sumie to ciężko może było zauważyć, gdyż poza programem KK, to publicznie przytaczało się jedynie w pewnych wątkach, o innym przeznaczeniu. Natomiast tak czysto formalnie, to nie było zbytnio takich jeszcze oskarżeń. Jednakże najprawdopodobniej takowe z czasem mogły się pojawić.
Towarzysz Robert Drenin

Program KK to po prostu część pewnej narracji antykomunistycznej, podobnie jak działania Aquelii.
Dzisiaj podpisano nowy Traktat o Polityce.
Towarzysz Robert Drenin

Dzisiaj podpisano nowy Traktat o Polityce.
Ktużby' se spodeval... Gratula'ce ?
Prava rozedycja.
Kolejny krok w stronę integracji...
Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej
Klon należący do@Kamiljan de Harlin

Jakby taki los czeka raczej każde postbrodryjskie państewko, albo się przyłączą do kogoś jak Klindonia do FN, Aquelia do Nan Di, czy właśnie BFSRR do ZKRR. Tylko ta nieszczęsna Gramania trwa przy swoim.
No i Esetia ale o niej to chyba sam @Bolesław Kirianóo von Hohenburg zapomniał.

Nie zapomniał, planuje w niej działanie i żadnym Nandinom nie odda.

Wyjątkowo krótko, ale jednak bardzo kluczowa wiadomość:
Postępy w modzie Hoi4
(publikuję w ambasadzie, aby jednak wieść się rozeszła)
Towarzysz Robert Drenin