Powiedzmy że tak jeszcze tylko tło i gotowe. Jakieś sugestie ?
Ja bym proponował pójść w kierunku krzyża skandynawskiego. Utrzymajmy pewną "standaryzację". Chociaż tu nawet nie oto chodzi. Niech symbolem południowej Nordaty będzie właśnie krzyż skandynawski ?
Życie jest zbyt okrutne i czesto nie można czekać i trzeba samemu coś zdziałać,
Mniemam iż dla pańskiej osoby konwercja tej grafiki do formatu svg nie jest zbytnio skomplikowana i będzie pan w stanie poradzić sobie bez nas, w końcu zna się pan na tym znacznie lepiej .
Kontynuując dyskusje pragną bym zostawić godło w spokoju gdyż mamy już dla niego wypracowany schemat i jego dopracowanie to kwestia czasu.
Teraz pragną bym zwrócić uwagę na flagę, obecna koncepcja jest bardzo ładna lecz jest 1 do 1 kopią flagi Muratyki ze zmienionymi barwami. Dlatego chciałbym odświeżyć formę flagi i o tyle co kolorystykę pozostawiłbym w obecnej formie to zmieniłbym sam schemat flagi stąd odkopałem kilka starych flag używanych w Koribi:
Flaga I Gubernatorstwa Koribi
Flaga Królestwa Koribi
Flaga Republiki Zjednoczonych Prowincji
Przyglądając się powyższym flagom na myśl przychodzi mi wykorzystanie krzyża skandynawskiego jako podstawy flagi i zastanowieniu się nad dodaniem czegoś w centrum krzyża.
Opcjonalnie można pozostawić sam krzyż skandynawski i zastanowić się nad tym ile warstw powinien mieć, dwie jak na fladze RZP, może pięć jak na fladze królestwa. Możliwości jest wiele i pragnę poznać opinię innych osób w tym temacie.
Po pierwsze herb będący prosty do bólu ale schludny
Oraz flagę nawet prostszą, gdyż po chwili kombinowania z ulokowaniem czegoś więcej na krzyżu jakoś to wszystko nie mogło mi się wkomponować
Stąd też prosty krzyż skandynawski ze zmienionymi barwami, bez zbędnego upiększania i dopieszczania, jedyne na co nie mogłem się zdecydować to rozlokowanie kolorów, można by ułożyć je na skos, lewo-prawo, oraz jak powyżej góra-dół.
Wykorzystujemy pliki cookie, aby utrzymać Twoje logowanie, zabezpieczyć Twoje konto oraz zapewnić prawidłowe działanie serwisu. Za Twoją zgodą możemy również wykorzystywać opcjonalne pliki cookie i podobne technologie do celów analitycznych oraz w związku z osadzonymi treściami multimedialnymi. W dowolnym momencie możesz zmienić swoje preferencje w ustawieniach prywatności. Read our Zasady ochrony danych osobowych here.
Privacy settings
Wykorzystujemy pliki cookie, aby utrzymać Twoje logowanie, zabezpieczyć Twoje konto oraz zapewnić prawidłowe działanie serwisu. Za Twoją zgodą możemy również wykorzystywać opcjonalne pliki cookie i podobne technologie do celów analitycznych oraz w związku z osadzonymi treściami multimedialnymi.