Dziś arcybiskup pracował w swoim gabinecie i przeglądał stosy dokumentów. Potem udał się na odpoczynek do swojego mieszkania, gdzie czytał książki i wsłuchiwał się w muzykę operową.
Codzienne życie arcybiskupa
- Henryk Ziemiański
- Mentor
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Re: Codzienne życie arcybiskupa
Arcybiskup dziś uczestniczył w dożynkach w Małostkowie niedaleko Czernichowa w Abachaskiej Guberni Autonomicznej. Po skończonym obrzędzie dożynkowym Prymas rozmawiał z ludźmi, szczególnie z dziećmi, których nauczył popularniej piosenki kościelnej.
- Henryk Ziemiański
- Mentor
.jpeg.00e1b02e6d2bd401771ff3f50d1559a8.jpeg)
Od dnia wczorajszego arcybiskup przebywa w Rotrii, gdzie uczestniczy w obradach Soboru Rotryjskiego II. Prymas nakazał wysłać do swoich wiernych kilka swoich fotografii z podpisem: Pozdrowienia dla wszystkich wiernych z obrad Soboru.
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Ostatnio u arcybiskupa stwierdzono realiozę, więc lekarz zalecił mu kurację. Stan Prymasa jest dobry i jest przewidywany powrót do obowiązków.
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Dziś rano w katedrze pw. Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Achkovie arcybiskup sprawował mszę roratnią, w której uczestniczyło dużo dzieci z lampionami. W kazaniu mówił, że w adwencie warto przystanąć i zastanowić się nad swoim życiem. Na koniec odbyło się tradycyjne losowanie figury Matki Bożej.

- Henryk Ziemiański
- Mentor
Dziś od rana arcybiskup pomagał w ustawianiu choinek w katedrze pw. Najświętszej Maryi Panny Matki Kościoła w Achkovie.

- karol flibustier keane
- Wschodząca Gwiazda
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Tak wygląda tegoroczna szopka w Achkovie.

- Henryk Ziemiański
- Mentor
W Pałacu Arcybiskupim od rana trwały przygotowania do świąt. Prymas, będąc na nogach już od szóstej, tradycyjnie ubrał choinkę i przygotowywał potrawy. Wieczerzę wigilijną spożyje wraz z księżmi z achkovskiej parafii katedralnej.
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Dziś Prymas odwiedził jeden z achkovskich szpitali dziecięcych. Rozmawiał z małymi pacjentami, starając się ich pocieszać. Podziękował jednocześnie lekarzom za ich wytężoną pracę.

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Mały Król

No i co będzie z noffymi? Przeżyją?
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Wszystko w Bożych rękach. Trzeba modlić się, aby przeżyli.
- Henryk Ziemiański
- Mentor
Dziś Jego Ekscelencja od rano pracował przy biurku, niekiedy opracowując notatki. Nadal nie mógł otrząsnąć się na myśl o tragedii, która spotkała parafię w Slavskim Polu. W rozmowie telefonicznej z proboszczem arcybiskup zadeklarował, że jutro spotka się z wiernymi w celu omówienia planu odbudowy spalonej świątyni.

- Kamiljan de Harlin
- Mistrzunio
Wasza Ekscelencjo Arcybiskupie,
czy możemy prosić o mszę w intencji dalszego trwania II Federacji Nordackiej? Ażeby Bóg uchował nasze państwo przed niebytem.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

- Henryk Ziemiański
- Mentor
Jeszcze jak. Odprawię w niedzielę.