Skocz do zawartości

Uchwała Kongresu ws. wypowiedzenia umowy o proporcjonalnej redystrybucji środków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.06.2026 o 19:19, August de la Sparasan napisał(a):

Szacowny Kongresie, chciałbym przedstawić projekt uchwały regulujący ostatecznie sprawę umowy o redystrybucji środków z Imperium Nandyjskim podpisanej w ubiegłym roku, która pomimo odejścia tegoż państwa ze wspólnego forum de iure nadal obowiązuje. Z racji, że podczas jej obowiązywania Nordata wypłaciła Nan Di jedynie kwotę za październik, dłużni jesteśmy im jeszcze za listopad, grudzień i dwa tygodnie stycznia, który pozwoliłem sobie jednak policzyć jako cały miesiąc. Cóż mogę dodać, myślę, że powinniśmy wypowiedzieć tą, będącą od daffna fikcją praffną umowę i iść dalej bez konieczności oglądania się na przeszłe zobowiązania. Gdyby było to potrzebne, jestem gotów zwrócić poniesione przez naszą Federację koszta z własnych środków.

Uchwała Kongresu ws. wypowiedzenia umowy o proporcjonalnej redystrybucji środków

Artykuł 1.

Wypowiada się Umowę o proporcjonalnej redystrybucji środków, zawartą 27 października 2025 roku z Imperium Nandyjskim.

Artykuł 2.

Poleca się osobie odpowiedzialnej za dysponowanie środkami finansowymi Skarbu Państwa II Federacji Nordackiej wypłatę kwoty 450 nordów na konto Skarbu Państwa Imperium Nandyjskiego.

Artykuł 3.

Niniejsza uchwała wchodzi w życie z chwilą publikacji w Dzienniku Praw.

Rozpoczynam debatę nad projektem do 2 lipca włącznie.

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg @Henryk Ziemiański-Wieniawa

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Ja poffiem tak: Bravo tzw Zulu. I jeszcze poffiem: ffnioskuję o skipnięcie tej no debaty. 

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Głosowanie dobiegło końca. 2 z 3 Kongresmenów zagłosowała, w tym wszyscy no z tych dwuch zagłosowali no ZA. W tym Kongress przyjął uchwałę.

@August de la Sparasan

• Kocham to! 2
Opublikowano

Wysoki Kongresie, dziękuję za sprawne uchwalenie. Akt umieściłem w Dzienniku Praw.

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Opublikowano

a nie muszisz tego podpisać?

Opublikowano

no ff tym chba nie, to przecież no uchwała kongressu, czyli że no kongress sobie no coś muffi

• Lubię to 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

ok spk

• Lubię to 1