Skocz do zawartości
  • 0

chuje jebać nordate

Gość Wergiliusz

Pytanie

Gość Wergiliusz
Opublikowano

Te tak zwane elity z tej całej federacji to jest po prostu jakiś ponury żart i absolutny szczyt intelektualnego ubóstwa. Człowiek patrzy na te ich wiekopomne podboje Elderlandu oraz wielkie państwowe plany i od razu widzi, że tam w kółko te same trzy osoby na krzyż przekładają z rąk do rąk te swoje wirtualne papierki, myśląc, że ktokolwiek traktuje ich poważnie. Ta cała ich rzekoma potęga i unikalna tożsamość to zwykła ucieczka przed rzeczywistością, gdzie największym życiowym osiągnięciem jest pokolorowanie kawałka pikselowej mapy i ogłoszenie się wielkim panem na zagrodzie. Siedzą tam zamknięci w tym swoim mentalnym kurniku, wzajemnie klepią się po plecach za każdym razem, gdy uda im się poprawnie wstawić podwójną literkę w słowie, i udają wielką dyplomację, która w realnym świecie nie byłaby warta nawet zeszłorocznego śniegu. To jest po prostu cyrk na kółkach, farsa i totalna kompromitacja, gdzie poziom zadęcia i samozachwytu dawno już przebił sufit, a pod spodem nie ma absolutnie nic poza pustką i nudą.

Banda gimbusów, o ja pierdolę ale z was wielkie pany i jebani arystokraci z koziej trąby co to myślą że pozjadali wszystkie rozumy a tak naprawdę macir iq niższe niż temperatura pokojowa i sra cię w pory na samą myśl o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji na tym zadbanym forum więc wolicie zgrywać wielce  księżniczki i pierdolicie jakieś kocopoły o glupkowatosci żeby tylko ukryć swój żałosny brak pomysłów więc weźcie lepiej po prostu zamknijcie mordę i wypierdalajcie z powrotem do swojej piwnicy bo i tak nikt absolutnie nikt nie ma najmniejszej ochoty czytać tych waszych pretensjonalnych wysrywów zakompleksionego dzbana.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 1
Opublikowano

To nie jest Zanik. No kurwa bez przesady. 

• Lubię to 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. 

• 0
Opublikowano

Szanowny Wergiliuszu,

z pełną uwagą i wielkim podziwem dla bogactwa środków stylistycznych zapoznałem się z Twoim przywitaniem z mieszkańcami Kontynentu Nordackiego. Doceniam, że (jak zakładam po tym manifeście) chcesz zaangażować się w rozwój mikronacji i ochronić je przed śmiercią naturalną wraz z odejściem starych zgrzybiałych mirków na emeryturę polegającą na pisaniu niepotrzebnych nikomu komentarzy z kanapy. Twoja wypowiedź jest pełna wnikliwych analiz i spostrzeżeń. Jednak z szacunku dla prawdy muszę je naprostować, ażeby nikt nie uwierzył w ani jedno ze słów, którymi nas Pan zaszczycił.

Istotą obecności na tym forum jeszcze kogokolwiek, po tylu latach dennych symulatorów prawa, dworów królewskich czy polityki, jest pewien motyw przewodni: wyrafinowana moc twórcza i kreatywna, która dla jednych bywa pasjonującym rzemiosłem artystycznym z pogranicza literatury, światotwórstwa, mikronacjonalizmu, filozofii, językoznawstwa i teologii, a dla innych zaś, jak widać na Pana przykładzie, barierą nie do przebycia. Ubolewam, że dotychczasowe owoce aktywności kilku pracowitych Nordaciarzy opisujesz jako żałosny brak pomysłów. Zakładam, że Pana zdaniem lepiej, aby swoją aktywność w mikroświecie przeobrazili w darmowy etat i robienie rzeczy, których nie chcą robić, aby przypodobać się komuś i dołączyć do cirlcle jerka poffażnych ludzi lub ewentualnie poszli sobie siedzieć na dupie i napierdalać w Fortnite lub scrollować TikToka.

Z rewerencją zapraszam do dalszej merytorycznej dyskusji.

• Lubię to 1
  • Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

• 0
Opublikowano

W zależności od intencji i osób do których jest to skierowane +1 lub spierdalaj, bo tzw. elity tej Federacji to się zgadzam, ale pomysł na Elderland (chociaż osobiście wyrażałem wątpliwości i spodziewałem się, że ktoś się "obudzi"), wyszedł od osób "normalnych" (chociaż wiadomo, definicja normalności jest różna w zależności od osoby), które na temat tzw. elit Federacji mają podobne zdanie. 

• Smuteczek 1
  • Cringe 1
  • 0
Opublikowano
50 minut temu, Gość Wergiliusz napisał(a):

Te tak zwane elity z tej całej federacji to jest po prostu jakiś ponury żart i absolutny szczyt intelektualnego ubóstwa. Człowiek patrzy na te ich wiekopomne podboje Elderlandu oraz wielkie państwowe plany i od razu widzi, że tam w kółko te same trzy osoby na krzyż przekładają z rąk do rąk te swoje wirtualne papierki, myśląc, że ktokolwiek traktuje ich poważnie. Ta cała ich rzekoma potęga i unikalna tożsamość to zwykła ucieczka przed rzeczywistością, gdzie największym życiowym osiągnięciem jest pokolorowanie kawałka pikselowej mapy i ogłoszenie się wielkim panem na zagrodzie. Siedzą tam zamknięci w tym swoim mentalnym kurniku, wzajemnie klepią się po plecach za każdym razem, gdy uda im się poprawnie wstawić podwójną literkę w słowie, i udają wielką dyplomację, która w realnym świecie nie byłaby warta nawet zeszłorocznego śniegu. To jest po prostu cyrk na kółkach, farsa i totalna kompromitacja, gdzie poziom zadęcia i samozachwytu dawno już przebił sufit, a pod spodem nie ma absolutnie nic poza pustką i nudą.

Banda gimbusów, o ja pierdolę ale z was wielkie pany i jebani arystokraci z koziej trąby co to myślą że pozjadali wszystkie rozumy a tak naprawdę macir iq niższe niż temperatura pokojowa i sra cię w pory na samą myśl o jakiejkolwiek merytorycznej dyskusji na tym zadbanym forum więc wolicie zgrywać wielce  księżniczki i pierdolicie jakieś kocopoły o glupkowatosci żeby tylko ukryć swój żałosny brak pomysłów więc weźcie lepiej po prostu zamknijcie mordę i wypierdalajcie z powrotem do swojej piwnicy bo i tak nikt absolutnie nikt nie ma najmniejszej ochoty czytać tych waszych pretensjonalnych wysrywów zakompleksionego dzbana.

• Lubię to 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

• 0
Opublikowano

No, Szanowni, to teraz obstawiamy, kto tak odważnie skrywa się pod jakże skromnym i oryginalnym pseudonimem. 

x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
  • 0
Opublikowano

no tutaj niestety nie ma admina, jak na pewnym discordzie wirtualnego państwa i nie może wcielić sie w postać karola przy płytkiej weryfikacji 😄 Niech Wanda z niem bendzie, bo poganianie to fajne doopki, takie nie uzywające papieru do twarzy i wiecznie obsr²ne 😉 

• Lubię to 1
  • 0
Opublikowano

Szczerze to ja bym dodał do wypowiedzi kilka "ff", posłużyłoby to stylistyce. I oczywiście kwestie tempa, autor wątku w końcu kluczy i kluczy, dochodząc do tej samej konkluzji, tylko obelgi różne. A i te mało kreatyffne, Di tego stopnia, iż nie ffiadomo, czy ów "Ffergiliusz" przeklina kogoś konkretnego, czy też klnie ot, tak sobie, niczym słynny stary człowiek na chmurę. Nie ma tu tek lekkości, która powoduje, że przez "List Kozaków Zaporoskich do Sułtana" przelatujemy i pochłaniamy jego treść - mimo, a może dzięki jego z gruntu niedyplomatycznej prostocie. Wreszcie jest tu błąd, zważywszy na czas i miejsce, niewybaczalny; brak odwołań do twórczości v-śp. Aleksandra Novaka. A tak niewiele było trzeba, wystarczyło dopisać choćby na końcu, dla zwieńczenia tej - jak to pewnie uznał autor - ekwilibrystyki wulgarności, odwołanie do któregoś z cytatów bodaj najciekaffszego z moich ffrogów, choćby kończąc puentą w stylu "zaraz Was (tak, z dużej litery, nie zapominajmy, że to ff końcu publiczna ffypoffiedź) rozpierdolę, albo nie, jebać Was i tę całą Nordatę". Tymczasem niczego takiego tu nie otrzymujemy. Jako ffieloletnie obserwator twórczości Starego Mikroświata, byłbym szczerze rozczarowany, gdyby z tyłu tej prostej (choć niepozbawionej interpunkcji) ścianki tekstu widniałby adres nadawcy "Snolandia", byłby to bowiem znaczny spadek ukazywanego dotąd i wypracowanego przez lata poziomu. Tak więc, pomimo, że określenie "mentalny kurnik" spodobało mi się i zapeffne je ukradnę... eee... pożyczę... bezterminowo (chyba ten szczodry Rzymianin już bardziej się nie obrazi), to reszta jest ledwo do obrony jako merytoryczny wyraz krytyki, którym, jak się domyślam, miała omawiana wypowiedź być.

No, ale Ojca Zachodu nie będę pouczał.

• Kocham to! 2
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza

Discord:

• 0
Opublikowano (edytowane)

Odrzekłem, wstydem czerwieniąc me czoło:

«Tyżeś Wirgili? Zdroju, co daleko Tryskasz szeroką poezyi rzeką,

Zaszczycie, światło spółpoetów tylu,

Jam pieśń twą zbadał jak nikt może drugi,

Z wielką miłością i długim mozołem,

Policz to teraz na karb mej zasługi! Mistrzu!

Od ciebie wziąłem piękno stylu,

Co mnie tak wielkim honorem zaszczyca.

(Boska Komedia, Piekło, pieśń I)

Edytowane przez Erik Otton von Hohenburg
przecinek
  • Lubię to 3
  • 0
Opublikowano

Zaniczek?

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

101005704499835679_t.png.bc071a3c5ce1755f8295c1aadb75cf4c.png

1260.png

• 0
Opublikowano
13 minut temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a):

Zaniczek?

Jeśli tak, to nie jest w formie. Ale trochę czekam na część drugą.

Discord:

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, Gość Wergiliusz napisał(a):

To jest tak słabe, że nawet nie chce mi się komentować. Desperacko, histeryczny płacz.

• Lubię to 1

Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. 

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, August de la Sparasan napisał(a):

No, Szanowni, to teraz obstawiamy, kto tak odważnie skrywa się pod jakże skromnym i oryginalnym pseudonimem. 

Zanik! Od tej gorączki już piątą klepkę urwało! 😂