Szanowni Władcy Winkulii,
Zwracam się do Was z najgłębszą pokorą i szacunkiem, jako uniżony sługa i przedstawiciel rodu, którego historia niestety została naznaczona czynami, za które pragnę raz jeszcze przeprosić w imieniu całego mojego rodu.
Pragnę wyrazić głębokie ubolewanie i żal za wszelkie krzywdy, które zostały wyrządzone mieszkańcom Winkulii przez mojego przodka, założyciela rodu Emre Fazila i jego dzieci. Wiem, że jego czyny pozostawiły ślad, który ciąży nie tylko jemu, ale i jego potomkom.
Jednocześnie zwracam się z prośbą, która jest dla mnie niezwykle ważna i osobista. Proszę, aby moja żona nie została objęta zakazem wstępu na teren Winkulii. Pragnę podkreślić, że nie ma ona nic wspólnego z czynami Fazila, a jej osoba zasługuje na szacunek i wolność poruszania się.
Jako Sułtan klaniam się nisko przed Wami i nie mam odwagi prosić o więcej, jednak z całego serca proszę o uszanowanie wolności i swobody poruszania się po krajach Federacji Nordackiej dla mojej żony.
Niech sułtańska prośba będzie wyrazem nadziei na pojednanie i pokojowe współistnienie, które przyniesie korzyść zarówno mojemu rodowi, jak i mieszkańcom Winkulii. Niech moja prośba będzie uszanowaniem standardów pokojowych w mikroświecie.
Z wyrazami najgłębszego szacunku,
Barhir az Ruzmari-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila
List umieszczam w tym miejscu dla uszanowania zakazu wstępu mojej osoby na terytorium Winkulii.
Każdego proszę o jawne poparcie mojej prośby poprzez opublikowania poparcia w tym temacie.