Barhir az R-Z-Emre 331 Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Drodzy bracia i siostry, poddani... Nadchodzi czas w życiu mężczyzny, że zapomina on o świecie bo poznaje kobietę swojego życia... Napisałem wiersz na tą okazję. Poznałem kiedyś Elise w blasku dnia, Jej piękno jak wiosna, co serce rozgrzewa. W oczach miała gwiazdy, co świecą tak jasno, A uśmiech jej ciepły był jak słońca blask jasno. Jej krok lekki, jak wiatr pośród kwiatów w polu, Każde słowo jej brzmiało jak najpiękniejszy solą. Elisa, imię jak melodia w sercu gra, Oczarowała mnie, to prawda, nie bajka. Jej spojrzenie czaruje, jak noc pełna snów, Z nią każda chwila to skarb, to cudowny cud. Poznać Elizę - to jak znaleźć raj, Jej piękno i dusza - to mój największy skarb. 1 1 1 Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata.
Barhir az R-Z-Emre 331 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Moja wena twórcza tryska radością. Elisa, piękno Nordaty w blasku dnia, Jak zorza polarna, co niebo rozjaśnia. Wśród fiordów i gór, gdzie wiatr śpiewa pieśń, Jej uroda króluje, jak wiosenny cień. Wśród lasów i jezior, gdzie cisza trwa, Jej wdzięk i jej blask jak słońce się gra. Elisa, perła tej północnej krainy, Piękno Nordaty - w niej magia i czyny. 1 1 Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata.
Barhir az R-Z-Emre 331 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca Serce Sułtana w blasku nocy zgasło, Gdy Elisa przyszła - wszystko się zmieniło. W jej oczach ogień, w uśmiechu czar, Miłość jak burza porwała go w dar. Przepadł bez reszty, jak w snach bez końca, Elisa - jego świata jedyna słońca. Jej głos jak melodia, co koi i wabi, Serce Sułtana w miłości się skłoniło, drży i łka. 2 Barhir az Ruzmari-Zentawi-Emre, Sułtan Siyah, Pan wszystkich karków, sługa Wielkiego Meczetu, Król Królów, Imperator Wschodu i Zachodu, prawowity władca Nordaty Muzułmańskiej. Syn Ahmeda-Hamasa, wnuk Ahmeda, prawnuk Ertana i praprawnuk Fazila. Mąż swojej pierwszej żony Eliny i drugiej żony Yasminy. Ojciec syna Salima, dziedzica i przyszłego władcy mikroświata.
Rekomendowane odpowiedzi