Burek 1 191 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca (edytowane) W dniu 24.05.2026 o 12:48, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał(a): WE @Henryk Ziemiański-Wieniawa, zgłaszam do obrad projekt Aktu Nadkonstytucyjnego, nowego rodzaju jednorazowego aktu prawnego wprowadzonego już na mocy Noffelizacji Odrodzeniowej Konstytucji II Federacji Nordackiej. Jego treść znajduje się poniżej. O ile pamiętam Akt musi być wprowadzony większością nad większościami, czyli gdy wszyscy Kongresmani są obecni i zagłosują ZA. AKT NADKONSTYTUCYJNY II FEDERACJI NORDACKIEJ Art. 1 Kongres II Federacji niniejszym uroczyście i jednomyślnie uchwala Świętą Konstytucję nad Konstytucjami na zasadach opisanych w Konstytucji II Federacji z dnia 20 lipca 2024 wraz z zmianami, na czele z Noffelizacją Odrodzeniową z dnia 12 maja 2026. Art. 2 Tekst Świętej Konstytucji nad Konstytucjami znajduje się w załączniku nr. 1 Art. 3 Akt wchodzi w życie wraz z uchwaleniem. ZAŁĄCZNIK NR. 1 Św. Konstytucja nad Konstytucjami.pdf 90.82 kB · 1 pobranie Jako Spiker Kongresu otwieram debatę nad zgłoszonym projektem. Debata potrwa do 12 czerwca włącznie. DW: @Bolesław Kirianóo von Hohenburg @Henryk Ziemiański-Wieniawa@Franciszek von Hohenburg-Karandziej Edytowane 5 Czerwca przez Burek 3
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Jestem pod wrażeniem, że moja nowomowa z czasów Insulii dotarła aż do samych fundamentów II Federacji Nordackiej. 1 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 5 Czerwca Opublikowano 5 Czerwca Godzinę temu, Kamiljan de Harlin napisał(a): Jestem pod wrażeniem, że moja nowomowa z czasów Insulii dotarła aż do samych fundamentów II Federacji Nordackiej. Toż to jedna z podstaw naszej kultury (i dziedzictwa narodowego). 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Vilarte 112 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Czy przewidzieliście w projekcie możliwość uchwalenia w przyszłości nad-nad-konstytucji, która w przypadku kolizji byłaby nadrzędna zgodnie z ogólnymi zasadami prawa? 1
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 3 minuty temu, Vilarte napisał(a): Czy przewidzieliście w projekcie możliwość uchwalenia w przyszłości nad-nad-konstytucji, która w przypadku kolizji byłaby nadrzędna zgodnie z ogólnymi zasadami prawa? E, wyższe spory to już chyba się Niebiosom pozostawi do rozstrzygnięcia. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca 21 minut temu, Vilarte napisał(a): Czy przewidzieliście w projekcie możliwość uchwalenia w przyszłości nad-nad-konstytucji, która w przypadku kolizji byłaby nadrzędna zgodnie z ogólnymi zasadami prawa? Nie, wręcz przeciwnie. Ustalamy teraz akt który zapewnia, że nie powstanie nic ponad niego, bo byłoby to sprzeczne z Konstytucją, a Konstytucji nie można na mocy ŚKNK zmienić w taki sposób, żeby na to pozwalała. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca Popieram uguem ten projekt. 3 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Burek 1 191 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca Kończę debatę. Wyznaczam głosowanie do 28 czerwca włącznie. KARTA DO GŁOSOWANIA Czy jesteś za przyjęciem przez Kongres Aktu Nadkonstytucyjnego II Federacji Nordackiej? ZA [ ] PRZECIW [ ] WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ] wysłano z mojego NordFona 1
Burek 1 191 Opublikowano 13 Czerwca Autor Opublikowano 13 Czerwca KARTA DO GŁOSOWANIA Czy jesteś za przyjęciem przez Kongres Aktu Nadkonstytucyjnego II Federacji Nordackiej? ZA [X] PRZECIW [ ] WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ] wysłano z mojego NordFona 2
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Czy jesteś za przyjęciem przez Kongres Aktu Nadkonstytucyjnego II Federacji Nordackiej? ZA [X] PRZECIW [ ] WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ] 1 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Czerwca Opublikowano 13 Czerwca Przeciw. A dlaczego opowiem szerzej w swoim felietonie, który pojawi się w Zrzędniku w pierwszych dniach lipca. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł 118 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Czy jesteś za przyjęciem przez Kongres Aktu Nadkonstytucyjnego II Federacji Nordackiej? ZA [X] PRZECIW [ ] WSTRZYMUJĘ SIĘ [ ] 3 Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Burek 1 191 Opublikowano 14 Czerwca Autor Opublikowano 14 Czerwca Zgodnie z art. 8 - 4, stwierdzam, że głosowanie dobiegło końca. Głosowało trzech kongresmenów - każdy za przyjęciem Aktu Nadkonstytucjnego. W związku z tym Kongres przyjął tzw. Akt Nadkonstytucyjny II Federacji Nordackiej. Przedstawiam więc ten tzw. Akt Prezydentowi. DW: @August de la Sparasan wysłano z mojego NordFona 1
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Wasza Ekscelencjo Premierze, Szacowny Kongresie, Akt podpisałem i opublikowałem w Dzienniku Praw. Gratuluję nam wszystkim. Chwała Nordacie! Bravo Zulu! 2 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Rekomendowane odpowiedzi