Henryk Ziemiański-Wieniawa 637 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Dzień dobry, jestem Petr Novák i poprowadzę dzisiejsze wydanie Wiadomości Nordackich 1. Piotr Suworow zwycięzcą wyborów prezydenckich w Republice Bialeńskiej Rozpoczynamy tematem z zagranicy, bo 10 maja Bialeńska Komisja Wyborcza wydała obwieszczenie w sprawie wyników wyborów prezydenckich, w których kandydowali urzędujący prezydent, Piotr Romanow i lider Twierdzy Republiki, Piotr Suworow. Ostatecznie zwyciężył ten drugi, uzyskując 81,8% głosów, natomiast Romanow zdobył 18,2% głosów. 2. Strzelanina w Liceum Ogólnokształcącym im. Alastora Brodzickiego w Tomaszewie W tomaszewskim liceum doszło do strzelaniny. Wedle relacji świadków, około godziny ósmej siedemnastoletni uczeń tejże szkoły, Walerian Kępiński, wszedł do holu uzbrojony w broń czarnoprochową, zabijając jedenaście osób i raniąc cztery osoby. Sprawca jest narodowości muratyckiej, zaś jego rodzice wyjechali do Kirianii za pracą kilka miesięcy temu. Spekuluje się, że strzelanina miała podłoże polityczne. 3. Nabożeństwa przy kapliczkach Rozpoczął się miesiąc maj, więc w wielu miejscach trwają nabożeństwa przy kapliczkach przydrożnych. Nasza ekipa była na takim nabożeństwie i rozmawiała z jedną z uczestniczek. - Od lat tu się gromadzimy na wspólnej modlitwie i śpiewie, jest to część naszej tradycji - powiedziała. To już koniec, żegnam się z Państwem, a następne wydanie już w następny wtorek. 2 2 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 10 godzin temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): 2. Strzelanina w Liceum Ogólnokształcącym im. Alastora Brodzickiego w Tomaszewie W tomaszewskim liceum doszło do strzelaniny. Wedle relacji świadków, około godziny ósmej siedemnastoletni uczeń tejże szkoły, Walerian Kępiński, wszedł do holu uzbrojony w broń czarnoprochową, zabijając jedenaście osób i raniąc cztery osoby. Sprawca jest narodowości muratyckiej, zaś jego rodzice wyjechali do Kirianii za pracą kilka miesięcy temu. Spekuluje się, że strzelanina miała podłoże polityczne. Patrz @Alastor Brodzicki, szkoły ci normalnie stawiają. Znaczy ten... zdecydowanie potępiam ataki i oficjalnie daję upust mojej antymuratyckości, akceptując teorię o podłożach politycznych tego aktu terroryzmu. 2 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja Gdzie jest policja, kiedy ekstremiści wystrzeliwują naszych obywateli? 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 12 Maja Opublikowano 12 Maja 2 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał(a): Gdzie jest policja, kiedy ekstremiści wystrzeliwują naszych obywateli? Zdaje się w stanie dezorganizacji, na co zwracałem uwagę w innym wątku. x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Burek 1 184 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja 16 godzin temu, Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): W tomaszewskim liceum doszło do strzelaniny. Wedle relacji świadków, około godziny ósmej siedemnastoletni uczeń tejże szkoły, Walerian Kępiński, wszedł do holu uzbrojony w broń czarnoprochową, zabijając jedenaście osób i raniąc cztery osoby. Sprawca jest narodowości muratyckiej, zaś jego rodzice wyjechali do Kirianii za pracą kilka miesięcy temu. Spekuluje się, że strzelanina miała podłoże polityczne. zabicie jedynastu osób czarnoprochowcem jest lowkirk impressive 1
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Porządnie przygotowane wiadomości, tylko wieści z Tomaszewa łamiące. Łączę się w bólu z rodzinami ofiar tej okropnej strzelaniny. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Rekomendowane odpowiedzi