Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Systemy informatyczne istnieją dla ludzi, a nie ludzie dla systemów. Powinniśmy dopasowywać je do swoich potrzeb, a nie dostosowywać nasze państwa, społeczeństwo i życia do nich. Wiele osób ma uzasadnione krytyczne opinie co do nordackich systemów. Forum i strona główna nie są w idealnej formie. Chcę poprawić to forum i stronę, żeby nas nie wkurzały, tylko żeby były dla nas wygodne i zachęcające. Toteż potrzebuję informacji od użytkowników, czego konkretnie oczekują? Co Wam się nie podoba, co powinno być priorytetowo zmienione, a czego brakuje? @Mieszkaniec @Obywatel Winkulii @Obywatel Magnifikatu @Obywatel Federacji 4 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej... x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 1 minutę temu, August de la Sparasan napisał: Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej... 2
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 1 Maja Autor Opublikowano 1 Maja 5 minut temu, August de la Sparasan napisał: Tak dla rozpoczęcia dyskusji chciałbym zgłosić potrzebę zaktualizowania pewnego elementu strony głównej... Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe? 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 7 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał: Wiem, że jest z tym problem. To jest szersza sprawa, bo otwiera dyskusję na temat wszystkich muratyckich instytucji z ewidencji instytucji. Czy mamy usunąć je z bazy danych na stałe? No chyba żeś na łeb upadł. To byłby dosłowny zamach i wymazanie Muratyki z historii tego kraju. Bez przesady. Ukryj to jakoś w dostępnym archiwum. No bądźmy poważni.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja W tym no zgadzam się z przedmówcą, co może posłużyć międzynarodowo umiędzynarodowić, a co było typowo muratyckie gdzieś tam ukryć albo zzipować i do tajnych archiffuff. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Tbh moja jedyna duża krytyka to fakt że w DP są kategorie jakieś pojebane, nie odpowiadające podziałowi aktów prawnych w efeńskim prawie. Ale to i tak mogą zajść z tym zmiany niedługo także poczekajmy do tego czasu 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Vilarte 110 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja (edytowane) Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄 Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat. Edytowane 2 Maja przez Vilarte 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Widzę że były jakieś przetasowania modułów na forum. Proszę o podniesienie modułu z użytkownikami online wyżej, żeby nie było trzeba tak scrollować plz 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 20 godzin temu, Vilarte napisał: Cóż, pasek z informacjami powinien pełnić bardziej informacyjną, a mniej "propagandową" rolę. Od czasu do czasu można go też wykorzystywać do przypominania ciekawych wątków retro, np. w Sarmacji były żywe reakcje, jak wykopałem pierwszy post (wiecznego kandydata na) posła Hansa na forum 😄 Za to na plus jest układ przesuwających się komunikatów, w KS dobijam się o to od paru lat. Obecna władza z ulubowaniem w praktykach kalkilizmu właściwego mogłaby tego nie przeżyć niestety. Ale no fajnie by było XD
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Proponowałbym usunąć: 1. Papierek nieistniejącego już Ministerstwa Spraw Państwowych 2. Dziwne coś do jakiś wypowiedzi postaci narracyjnych 3 - 5. Rzeczy związane z Parlamentem muratyckim. Żadna z nich nie jest tam potrzebna, a jeden missclick może niekiedy zepsuć długo pisany post. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja 9 godzin temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Widzę że były jakieś przetasowania modułów na forum. Proszę o podniesienie modułu z użytkownikami online wyżej, żeby nie było trzeba tak scrollować plz Zrobione. To efekt uboczny aktualizacji forum. W dniu 1.05.2026 o 21:10, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: W tym no zgadzam się z przedmówcą, co może posłużyć międzynarodowo umiędzynarodowić, a co było typowo muratyckie gdzieś tam ukryć albo zzipować i do tajnych archiffuff. To będzie wymagało zmiany kodu, ale da się zrobić. Dodaję do listy rzeczy do zrobienia. 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2 godziny temu, August de la Sparasan napisał: Proponowałbym usunąć: 1. Papierek nieistniejącego już Ministerstwa Spraw Państwowych 2. Dziwne coś do jakiś wypowiedzi postaci narracyjnych 3 - 5. Rzeczy związane z Parlamentem muratyckim. Żadna z nich nie jest tam potrzebna, a jeden missclick może niekiedy zepsuć długo pisany post. jesteś debilem
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 5 minut temu, Waksman napisał: jesteś debilem Okej, spoko. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja Noffe emotki! Bravo Harlin! 1 2 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 4 Maja Autor Opublikowano 4 Maja 19 godzin temu, August de la Sparasan napisał: Proponowałbym usunąć: 1. Papierek nieistniejącego już Ministerstwa Spraw Państwowych 2. Dziwne coś do jakiś wypowiedzi postaci narracyjnych 3 - 5. Rzeczy związane z Parlamentem muratyckim. Żadna z nich nie jest tam potrzebna, a jeden missclick może niekiedy zepsuć długo pisany post. Poukrywałem niepotrzebne rzeczy. +imo przydałoby się tym papierkom nadać unikalne ikony, żeby można było je rozróżnić wizualnie. Papier prezydenta od papieru premiera, od papieru ministra, etc. Może kartka z napisem PM, PZ, MZ, MSW, etc? 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Burek 1 184 Opublikowano 4 Maja Opublikowano 4 Maja w tym proszę dodać to jako reakcję tzw. "Noffy" ten obrazek z serwera tzw burkiewka 1
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja 23 godziny temu, Kamiljan de Harlin napisał: przydałoby się tym papierkom nadać unikalne ikony, żeby można było je rozróżnić wizualnie. Papier prezydenta od papieru premiera, od papieru ministra, etc. Może kartka z napisem PM, PZ, MZ, MSW, etc? Racja, obecnie trzeba to robić trochę na czuja lub zapamiętać, który papierek jest gdzie. Wyraźne oznaczenia powinny rozwiązać problem. I oczywiście ułatwić pisanie noffym. 2 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 11 Maja Autor Opublikowano 11 Maja W związku z aktualizacją forum, aktualizuję też motyw forum. Stary motyw dalej działa (4.0.2), ale nie będzie już aktualizowany. Nowy motyw (4.3.3) na razie udostępniam do testów. Docelowo stanie się domyślnym motywem na forum. Dlatego potrzebuję informacji zwrotnej od użytkowników forum - co by chcieli by się zmieniło, czy obecny jego wygląd jest OK, etc. W szczególności istotne jest dla mnie, aby ludzie używający białych trybów powiedzieli mi, co poprawić konkretnie w białym trybie i vice-versa, aby użytkownicy ciemnych trybów powiedzieli mi, co jest nie tak z naszym ciemnym trybem. Jeśli ktoś nie wie, to swój motyw można zmienić m.in. w stopce strony. Czym ten motyw ma się różnić od starego... Obowiązkowe różnice: formatowanie nowych elementów forum dodanych w ostatnich aktualizacjach tegoż forum. [zrobione] formatowanie elementów zaktualizowanych wtyczek i pluginów forum. [do zrobienia] Opcjonalne różnice: nowy sposób wyświetlania listy poddziałów na liście działów - poddziały zajmują mniej miejsca. [zrobione] zwiększenie rozmiaru czcionek. [zrobione] dostosowanie jasnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] dostosowanie ciemnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 11 Maja Opublikowano 11 Maja (edytowane) 5 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał(a): W związku z aktualizacją forum, aktualizuję też motyw forum. Stary motyw dalej działa (4.0.2), ale nie będzie już aktualizowany. Nowy motyw (4.3.3) na razie udostępniam do testów. Docelowo stanie się domyślnym motywem na forum. Dlatego potrzebuję informacji zwrotnej od użytkowników forum - co by chcieli by się zmieniło, czy obecny jego wygląd jest OK, etc. W szczególności istotne jest dla mnie, aby ludzie używający białych trybów powiedzieli mi, co poprawić konkretnie w białym trybie i vice-versa, aby użytkownicy ciemnych trybów powiedzieli mi, co jest nie tak z naszym ciemnym trybem. Jeśli ktoś nie wie, to swój motyw można zmienić m.in. w stopce strony. Czym ten motyw ma się różnić od starego... Obowiązkowe różnice: formatowanie nowych elementów forum dodanych w ostatnich aktualizacjach tegoż forum. [zrobione] formatowanie elementów zaktualizowanych wtyczek i pluginów forum. [do zrobienia] Opcjonalne różnice: nowy sposób wyświetlania listy poddziałów na liście działów - poddziały zajmują mniej miejsca. [zrobione] zwiększenie rozmiaru czcionek. [zrobione] dostosowanie jasnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] dostosowanie ciemnego trybu do oczekiwań użytkowników. [do zrobienia] W tym nowszy wybrać bo idą aktualizację do wyszukiwarek Googla w tym innych wyszukiwarek i nowego systemu operacyjnych np. Linux czy Windows lub Androida. Bo aktualizację są potrzebne Edytowane 11 Maja przez Elisa von Rozmarinowa
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 13 Maja Opublikowano 13 Maja Uprzejmie proszę o wpisanie w wolnej chwili do kalendarza 1 sierpnia jako Święto powstania II Federacji Nordackiej. Obecnie nie jest ono tam zapisane bądź widoczne. Sam bym to uczynił, lecz niestety nie mogę dodawać tam świąt państwowych. x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Vilarte 110 Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja Co mi też wpadło w oko - jeśli na osi aktywności jeden temat może wyświetlać się wiele razy, nie tylko raz, to wypycha on z niej inne tematy i może zmniejszać ich widoczność 1
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 30 Maja Autor Opublikowano 30 Maja 7 godzin temu, Vilarte napisał(a): Co mi też wpadło w oko - jeśli na osi aktywności jeden temat może wyświetlać się wiele razy, nie tylko raz, to wypycha on z niej inne tematy i może zmniejszać ich widoczność Wiem o tym. Od dawna chciałem to zmienić. Ale akurat teraz zmieniamy forum na phpBB, więc robienie poprawek na tym forum tutaj jest nieopłacalne, bo je utracimy za kilka dni. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Burek 1 184 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca w tym: zmienić nazwę rangi @Radca NUI na Technik NUI, żeby odpowiadała rzeczywistości DW: @Kamiljan de Harlin
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca W dniu 15.06.2026 o 11:54, Burek napisał(a): w tym: zmienić nazwę rangi @Radca NUI na Technik NUI, żeby odpowiadała rzeczywistości DW: @Kamiljan de Harlin Jedynym członkiem tej rangi jest Michaił Wolferine. Kiedyś były dwie rangi radca NUI. Wolferine nie jest technikiem. Nie wiem, co tutaj zrobić. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Rekomendowane odpowiedzi