• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Przejęcie kontroli nad nadajnikiem propagandy MAP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: dowolne

Dzisiaj o 22:22 Zjednoczone Siły przeprowadziły operację specjalną PASSEK.

Wyposażone w miotacze ognia czołgi ciężkie wjechały do komarchijskiej filii Muratyckiej Agencji Prasowej. 

Zza czołgów wylazły czerwone ludziki wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt do łamania zabezpieczeń cyfrowych drzwi pancernych - zardzewiały 200-kilogramowy młot kowalski ukradnięty po drodze jakiemuś wieśniakowi spod Achkova. Przy jego pomocy delikatnie i dyskretnie włamaliśmy się do biura MAP w Achkovie. 

Do pozbawionego zabezpieczeń budynku wkroczył wkrótce potem 1 Pułk Chemiczny, który uprzejmie przekonał pracowników MAP do opuszczenia zakładu pracy. 1PK wyszlifował swoje zdolności perswazji do perfekcji, dzięki czemu tylko 21 osób doznało poparzeń chemicznych, a pozostałe 37 pracowników bez szwanku wróciło do domu.

Do wyzwolonego budynku wkroczył już zarząd Nordackiej Agencji Prasowej, aby ustanowić cywilną administrację nad dotychczas okupowanym wojskowo obszarem.

Jedną z pierwszych, podjętą przed północą, decyzji Nordackiej Agencji Prasowej było nadanie uprawnień do publikacji niusów na pasku przez @Prezydent Federacji, @Premier, @Federalna Komisja Wyborcza, @Imperator Kiriów, @Moderator w Winkulii oraz @Głównodowodzący ZS.

Bravo NAP! Bravo drzemka!

Edytowane przez Kamiljan de Harlin
    • Kocham to! 3

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Bravo ZS! Bravo NAP! Bravo D.R.Z.E.M.K.A.!

• Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Jak powiedział, tak też uczynił. Było trochę po godzinie 14:30, gdy Prezydent August de la Sparasan dotarł na miejsce. Biuro Muratyckiej Agencji Prasowej w Achkovie. To stąd niegdyś nadawano propagandę. Ileż to razy na paskach informacyjnych pojawiały się wiadomości otwarcie obraźliwe względem osób "niewygodnych" dla ludzi stojących za MAP... Ale teraz to już przeszłość. Sytuacja była już opanowana.

August skierował się w stronę budynku, aby pogratulować przedstawicielom nowej, lepszej Nordackiej Agencji Prasowej oraz dzielnego wojska.

• Kocham to! 1
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499822879.png

Opublikowano

Filia MAP w Achkovie przeszła już nieoficjalny rebranding. Stary szyld pocięto na kawałki i wyrzucono do worków na śmieci plastikowe, a nowy szyld z dumnym napisem NORDACKA AGENCJA PRASOWA namalowany na miejscu przez miejscowego Koribijczyka Waldoslava przyozdobił już elewację budynku. Dozorca Mirek wydrukował już magnetyczne karty dla winkulijskich i federalnych urzędników służące do przedostania się przez nowowstawione cyfrowe drzwi pancerne do wnętrza budynku.

Do biura NAP dzisiejszym wieczorem przybył sam dowódca Zjednoczonych Sił, Kamiljan de Harlin.

- Żołnierze! Wasz waleczny akt odwagi odmienił oblicze ziemi, tej ziemi! Z wszystkich zakątków Nordaty płyną do Was wyrazy uznania i podziękowania, które zamierzam w imieniu milionów Nordatczyków przekazać Wam osobiście. Wykonaliście wczoraj pierwszy krok na ambitnej drodze wiodącej ku pluralizmowi politycznemu i wolności mediów. Zostaniecie wszyscy zapamiętani przez historię jako wyzwoliciele wolności słowa i poskramiacze cenzury. Z tej okazji chciałbym Wam wszystkim, żołnierze, wręczyć medale "Wojownika o Wolność". 

Głównodowodzący ZS przypiął medale wszystkim zebranym na miejscu żołnierzom I Pułku Chemicznego oraz licznym agentom z innych formacji, których same nazwy są ściśle tajne.

• Kocham to! 3

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Pod budynkiem ludzie wiwatowali, machali do Głównodowodzącego Harlina i rzucali w żołnierzów przez okna kwiatami.  Zdarzył się nawet gruby jegomość z napisem "BRAVO FFOJSKO! BRAVO CENZUROBÓJCY!" wymalowanym jadalną farbą na ciele.

• Kocham to! 2

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Prezydent de la la la Sparasan pogratulował wszystkim odznaczonym, ściskając każdemu z nich dłoń (chwilę to więc zajęło). Potem pozwolił sobie sprawdzić, czy przyznana mu karta magnetyczna działa - działała. Potem wyszedł do zgromadzonych przed budynkiem ludzi i przemówił:

- Drodzy Obywatele! Dzięki skutecznej akcji naszych dzielnych chłopców ze Zjednoczonych Sił, którzy każdego dnia stoją na straży naszego bezpieczeństwa nastała nowa era w sferze medialnej Nordaty! Zakończył się okres błędów i wypaczeń, podczas którego dobrzy ludzie byli publicznie szkalowani tylko za to, że ich działania nie podobały się kilku osobom na szczycie. Z budynku za mną sączyła się na całe państwo trucizna, wdzierająca się w życie Was, Obywateli. Ale teraz będzie on transmitować prawdę - na całą Federację! I ja, i Pan Głównodowodzący, Dzielni ludzie w armii i Nordackiej Agencji Prasowej - my wszyscy będziemy czuwać nad tym, aby tak było! Niech żyją Zjednoczone Siły! Niech żyje NAP! Chwała Nordacie!

• Nie lubię tego! 1
    NordNET:
    augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:
    August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499822879.png

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Udostępnij