• Lubię to 1
  • Kocham to! 5
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...
NAP
  • NordFind — Federalna Wyszukiwarka
    Wpisz frazę, aby zobaczyć podpowiedzi.

Oświadczenie Władz FN ws. ostatnich wydarzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  •   Zaimki: męskie

Prezydent i Premier II Federacji Nordackiej wydali wspólne oświadczenie ws. ostatnich wydarzeń:

Drodzy Obywatele!
    Szanowni Goście Zagraniczni!

II Federacja Nordacka stanęła w obliczu kryzysu. Stało się tak po tym, jak (były już) Premier Damiano Robingren wraz z (byłym) Ministrem ds. Państwowych Kasparem Venrirem Waksmanem-Dëterem po popełnieniu licznych nieprawidłowości i wywołaniu stanu kompletnego chaosu na Nordacie próbowali zakończyć istnienie jej państwowości. Zapewniamy, że nie udało im się to. Prezydent i Premier wraz z Rządem Federacji dążą do ustabilizowania sytuacji i pracują nad pokojowym, zgodnym z prawami demokratycznego i suwerennego państwa rozwiązaniem zaistniałych problemów.

Dziękujemy wszystkim, którzy wspierają Nordatę i jej idee.

Chwała Nordacie!

August de la Sparasan
    Prezydent II Federacji Nordackiej 

TRINITZ
    Premier II Federacji Nordackiej

• Lubię to 1
    • Kocham to! 1

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
    w Winkulii jako Mikołaj III

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

3 minuty temu, Artur Kardacz napisał:

Okej, dało się zauważyć. Jaki to ma związek z nami?

Forumowy.

• Wow 1

99792411588297495.png

Użytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Opublikowano

Teraz, Erik Otton von Hohenburg napisał:

Innymi słowy Waksman próbował wysadzić forum?

Akurat wysadzić nie (nie tym razem przynajmniej), ale przejąć dla siebie - jak najbardziej. Na szczęście żadnych uprawnień nie dostał, więc państwom-członkom NUI nie grozi żadne obniżenie jakości funkcjonowania. 

• Lubię to 1

99792411588297495.png

Opublikowano

1 minutę temu, Artur Kardacz napisał:

W jaki sposób chciał tego dokonać?

Przejąć forum? Wmawiając mi, że ocali to Nordatę i doprowadzi do odwołania secesji Muratyki, a jeszcze wcześniej manipulując Orjona, że Premier FN ma władzę nad systemami NUI (nie ma ofc, nie tak działa prawo międzynarodowe).

Zachęcam do zapoznania się z materiałem dowodowym w wątku jego sprawy w dziale nordackiego NSF, jest tam poparcie wszystkiego o czym mówię btw.

99792411588297495.png

Opublikowano

• NIO: 2709210001

• NIO: 2709210001
    51 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał:

Akurat wysadzić nie (nie tym razem przynajmniej), ale przejąć dla siebie - jak najbardziej. Na szczęście żadnych uprawnień nie dostał, więc państwom-członkom NUI nie grozi żadne obniżenie jakości funkcjonowania. 

Nie no naprawdę. Wszystkiego bym się po tobie w obecnej sytuacji spodziewał, ale nie tego, że tak bezczelnie i z tak dużą pewnością siebie pójdziesz kłamać na mój temat, i to jeszcze tutaj.

Wiesz dobrze, że pełne dostępy były mi tylko i wyłącznie potrzebne do rozwijania systemów informatycznych Nordaty. Tak stworzyłem to forum, CAŁĄ STRONĘ GŁÓWNĄ, i wszystkie inne towarzyszące systemy. Jedocześnie pracowałem nad swoim największym dziełem, czyli WSG2, żeby Ewunia miała w co grać. Sam przyznałeś, że Z BÓLEM GŁOSOWAŁEŚ ZA WYRZUCENIEM MNIE Z NUI. No to kurwa o co ci chodzi, że tak niegrzecznie zapytam? Bo to już jest naprawdę zwykłe i perfidne świństwo.

SYoeTe3.png 100505667931999071.png
    Kaspar Venir Waksman-Dëter
    Minister Spraw Państwowych w Rządzie Damiano Robingrena
    były: V Prezydent II Federacji Nordackiej, I i III Prezydent UTN, wielokrotny Minister Spraw Wewnętrznych UTN i I FN, V, VI i VII Prezydent III Republiki Muratyki, Prokurator Generalny w I Federacji Nordackiej, Pierwszy Towarzysz Związku Socjalistycznych i Kalkilistycznych Republik Muratyckich, I Prezydent IV Republiki Muratyki, Marszałek Wielki Sejmu Muratyckiego

Muratyka1.png Kalkilista.png

Opublikowano

1 minutę temu, Waksman napisał:

Wiesz dobrze, że pełne dostępy były mi tylko i wyłącznie potrzebne do rozwijania systemów informatycznych Nordaty. 

Nie zamierzam się w tym dziale kłócić, więc odpowiadam krótko i ostatni raz - gdyby o to ci chodziło, przyjąłbyś ofertę uzyskania API, które by ci w zupełności wystarczyło do rozwijania systemów informatycznych Nordaty. Nie przyjąłęś, a z grupki rządowej wiemy już teraz co w międzyczasie pisałeś o mnie, o NUI i o FN. Proszę, przenieśmy tę dyskusję gdzieś indziej jeśli dalej chcesz polemizować.

99792411588297495.png

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Udostępnij