Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O Wysoka Rado!

Jako Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej chciałbym zlecić Nordackiej Unii Informatycznej dodanie nowej funkcjonalności do modułu Kongresu na stronie głównej (https://nordata.org/kongres/) oraz zmiany stylistyczne na stronie.

Po pierwsze, chciałbym zawnioskować o dodanie nowej funkcjonalności o nazwie "Kancelaria Kongresu". Może być w formie widgetu, może być w jakiejkolwiek innej - co tam sobie Technik umyśli będzie dobrze. Chciałbym jednak aby dodane zostały następujące, konkretne funkcje:

1. Widget Kancelarii Kongresu na stronie głównej modułu - rozdzielony na dwie części - "Projekty oczekujące" oraz "Druki kongresowe". Cały proces ma wyglądać następująco - zgodnie z obowiązującym prawem osobom, które mają do tego prawo w widgecie pokazuje się przycisk umożliwiający zgłoszenie projektu oczekującego (ustawy, uchwały, innego wniosku i dokumentu etc.) do Kancelarii Kongresu. Następnie Spiker ma prawo te wnioski zaakceptować, przekształcając je w "Druk kongresowy", który ma nadany numer z kolei,
  2. Możliwość podpinania druków kongresowych pod głosowania - chciałbym także zawnioskować o dodanie do formularza tworzenia nowego głosowania w posiedzeniu możliwości podpięcia pod głosowanie projektów (przez Spikera). Co za tym idzie prosiłbym o dodanie wyświetlania się podpiętych wniosków w widoku głosowania.
  3. Proszę także o funkcje edycyjne - żeby osoby, które złożyły projekty mogły je wycofać lub edytować (można w formie "zgłoś poprawkę" czy coś).
  4. I ostatnie - ze względów bezpieczeństwa - proszę każdą akcję wykonaną w nowym module przez użytkownika podpiąć pod istniejący system logów w module Kongresu (w panelu spikerskim).

Po drugie i ostatnie, chciałbym zaproponować ewentualną zmianę stylistyczną na stronie, która w mojej ocenie znacznie wpłynie na jej atrakcyjność, a także na całą spójność systemu. Jak mogą państwo zobaczyć poniżej:

image.png.b793e0b7189bca4dafb22c5b12f5a54e.png image.png.94f76fe59dba41a75b41e9e801de62bc.png

interfejs modułu Kongresu znacznie odstaje szerokością w porównaniu do np. strony głównej czy pozostałych modułów. Jest to tak naprawdę mój błąd który popełniłem przy projektowaniu modułu, jednak teraz zwracam się z drobną sugestią o dostosowanie szerokości modułu Kongresu tak, żeby był zgodny z resztą stron.

Pragnę też poinformować, że wstępnie rozmawiałem z Technikiem @Kamiljan de Harlin w tej sprawie, i potwierdził on, że mógłby się zająć tym wdrożeniem i zmianami jeśli @Radca NUI zdecyduje się zaakceptować wniosek. Będę stokrotnie wdzięczny za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i szybkie nadanie toku sprawie poprzez przydzielenie Technika.

/-/ Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej
KVW-D

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg coś śmieszy Pana Radcę-Ex-Prezydenta? Mogę zapewnić, że nic co napisałem nie powinno śmieszyć. Trochę żałosne takie gówniarskie zachowanie, - "jak przegramy, to się obrażamy, stosujemy ofensywę "reakcji łapek w dół" i nic nie piszemy". Naprawdę Bolek, wydoroślej, pogódź się z przegraną, i działaj dla dobra II Federacji tak, jak przez 2 lata sam o to apelowałeś.

Edytowane przez Waksman
Opublikowano

Ale co my mamy robić 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Burek napisał:

Ale co my mamy robić 

W dniu 20.03.2026 o 15:45, Waksman napisał:

Będę stokrotnie wdzięczny za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i szybkie nadanie toku sprawie poprzez przydzielenie Technika.

Wystarczy przeczytać...

Edytowane przez Waksman
Opublikowano

No jak Harlin chce to niech zrobi, w czym problem

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Burek napisał:

No jak Harlin chce to niech zrobi, w czym problem

W punktach 2 i 5 ustępu 3 artykułu 3 Traktatu o NUI, bo Rada nie wywiązuje się z obowiązków, które sama na siebie nałożyła. Ba, wydaje się, że Rada chyba nawet nie wie co należy do jej obowiązków.

To co, @Kamiljan de Harlin ogarniesz? Prędzej się z tobą dogadam niż z tymi kidosami xd

Edytowane przez Waksman
Opublikowano (edytowane)

Ostro o premierze FN

No jak dla mnie Harlin może to zrobić, jak chce mu się

Edytowane przez Burek
  • Kocham to! 1
Opublikowano

Ok to zrobię kiedyś.

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano
W dniu 20.03.2026 o 15:45, Waksman napisał:

O Wysoka Rado!

Jako Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej chciałbym zlecić Nordackiej Unii Informatycznej dodanie nowej funkcjonalności do modułu Kongresu na stronie głównej (https://nordata.org/kongres/) oraz zmiany stylistyczne na stronie.

Po pierwsze, chciałbym zawnioskować o dodanie nowej funkcjonalności o nazwie "Kancelaria Kongresu". Może być w formie widgetu, może być w jakiejkolwiek innej - co tam sobie Technik umyśli będzie dobrze. Chciałbym jednak aby dodane zostały następujące, konkretne funkcje:

1. Widget Kancelarii Kongresu na stronie głównej modułu - rozdzielony na dwie części - "Projekty oczekujące" oraz "Druki kongresowe". Cały proces ma wyglądać następująco - zgodnie z obowiązującym prawem osobom, które mają do tego prawo w widgecie pokazuje się przycisk umożliwiający zgłoszenie projektu oczekującego (ustawy, uchwały, innego wniosku i dokumentu etc.) do Kancelarii Kongresu. Następnie Spiker ma prawo te wnioski zaakceptować, przekształcając je w "Druk kongresowy", który ma nadany numer z kolei,
  2. Możliwość podpinania druków kongresowych pod głosowania - chciałbym także zawnioskować o dodanie do formularza tworzenia nowego głosowania w posiedzeniu możliwości podpięcia pod głosowanie projektów (przez Spikera). Co za tym idzie prosiłbym o dodanie wyświetlania się podpiętych wniosków w widoku głosowania.
  3. Proszę także o funkcje edycyjne - żeby osoby, które złożyły projekty mogły je wycofać lub edytować (można w formie "zgłoś poprawkę" czy coś).
  4. I ostatnie - ze względów bezpieczeństwa - proszę każdą akcję wykonaną w nowym module przez użytkownika podpiąć pod istniejący system logów w module Kongresu (w panelu spikerskim).

Po drugie i ostatnie, chciałbym zaproponować ewentualną zmianę stylistyczną na stronie, która w mojej ocenie znacznie wpłynie na jej atrakcyjność, a także na całą spójność systemu. Jak mogą państwo zobaczyć poniżej:

image.png.b793e0b7189bca4dafb22c5b12f5a54e.png image.png.94f76fe59dba41a75b41e9e801de62bc.png

interfejs modułu Kongresu znacznie odstaje szerokością w porównaniu do np. strony głównej czy pozostałych modułów. Jest to tak naprawdę mój błąd który popełniłem przy projektowaniu modułu, jednak teraz zwracam się z drobną sugestią o dostosowanie szerokości modułu Kongresu tak, żeby był zgodny z resztą stron.

Pragnę też poinformować, że wstępnie rozmawiałem z Technikiem @Kamiljan de Harlin w tej sprawie, i potwierdził on, że mógłby się zająć tym wdrożeniem i zmianami jeśli @Radca NUI zdecyduje się zaakceptować wniosek. Będę stokrotnie wdzięczny za pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku i szybkie nadanie toku sprawie poprzez przydzielenie Technika.

/-/ Spiker Kongresu II Federacji Nordackiej
KVW-D

Prace nad optymalizacją kodu trwają, Rada poinformuje gdy zostaną ukończone i będzie można dodać moduł.

99792411588297495.png

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III

101005704499837848.pngUżytkownik StemplaObywatel KirianiiWierny Przenajświętszego Kościoła KiryjskiegoAntykomunista

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"