Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1223177265_NaczelneDowdzctwo.png.7999029963e27d6aa19c34ed462249df.png

Plan operacyjny Amitie Zjednoczonych Sił II Federacji Nordackiej

I. Streszczenie

Rzecz

Wartość

Nazwa operacji

Amitie

Stopień tajności

A

Planowana data wykonania

do określenia przez Prezydenta

Dowódca operacji

dowództwo rozproszone

Generalny cel

Ustanowienie kontroli 3 państw nad Wyspami Przyjaźni

Kryteria sukcesu

Pacyfikacja lokalnych struktur wojskowych i podporządkowanie administracji 

II. Analiza sytuacji

Wyspy przyjaźni to post-bialeńskie OBPP, na którym władzę dzierży obecnie lokalna ludność. Władze trzech państw nordackich, w tym II FN zamierzają ustanowić wojskową administrację nad archipelagiem. 

A. Ocena sił przeciwnika

• Skład sił przeciwnika: nieznany
  • Najważniejsi liderzy: nieznani
  • Słabości: łatwość odcięcia archipelagu od świata zewnętrznego, przerwania szlaków handlowych, dostaw surowców energetycznych i wygłodzenia wysp.
  • Najbardziej prawdopodobna reakcja przeciwnika: stawianie walecznego oporu na morzu i walka partyzancka na lądzie resztkami sprzętu pozostawionego tam przez Republikę Bialeńską
  • Najgroźniejsza reakcja przeciwnika: wykorzystanie utajonego arsenału nuklearnego do ataku odwetowego

B. Obszar operacji

Czynnik

Ocena

Rzeźba terenu

Płaskie wyspy
Klimati pogoda

Klimat śródziemnomorski wyspiarski

Infrastruktura

brak informacji

Ludność ywilna

Prawdopodobnie będzie uczestniczyć w walce partyzanckiej

Główna kwatera operacyjna zostanie utworzona w: <>

III. Misja i jej cele

A. Misja

• Kto: Zjednoczone Siły + Wielka Cesarska Armia Nan Di + Królewskie Siły Zbrojne Winkulii
  • Co: ustanowienie administracji wojskowej nad wyspami przyjaźni przez 3 państwa
  • Przewidywana długość i czas rozpoczęcia: czekamy na decyzję Prezydenta
  • Gdzie: Wyspy Przyjaźni
  • Dlaczego: Integracja Nan Di, Winkulii i II FN oraz pacyfikacja tubylczej ludności

B. Konkretne cele

1. Rozwalić wszystkie okręty, które nie należą do któregoś z 3 państw.
  2. Desant na wszystkie wyspy archipelagu.
  3. Utworzenie okupacji 3 państw z siedzibą w <>.

IV. Wykonanie

• Faza I [Przygotowania]
    Przeprowadzamy kampanię rekrutacyjną do ZS. Mobilizujemy wojska - wzywamy żołnierzy do stawienia się w najbliższej jednostce wojskowej, aby sprawdzić, kto jest gotowy do udziału w akcji. Utrzymujemy okręty wojenne w stanie gotowości do akcji - załadowane rakietami, pociskami, amunicją, zapasami żywności, zatankowane.
  • Faza II [Inicjacja]
    Po uzyskaniu rozkazu natarcia przez Prezydenta, okręty MW wypływają z portów. Przeprowadzamy zwiad okrętami patrolowymi, następnie wysyłamy niszczyciele i krążowniki tam, gdzie zauważymy wrogie okręty. Okręty podwodne szukają min wodnych i rozbrajają je. 
  • Faza III [główne działania]
    Żołnierze pakowani są na okręty desantowe, które w towarzystwie krążowników dopływają do Wysp Przyjaźni. Dokonujemy desantu na kolejne wyspy z udziałem sojuszników. Razem gromimy partyzantów i ustanawiamy kontrolę nad ludnością cywilną. Na każdej wyspie zakładamy tymczasową bazę wojskową oraz centra dowodzenia i punkty logistyczne.
  • Faza IV [Stabilizacja]
    Utrzymujemy kontrolę do czasu aż władze trzech państw nie zdecydują się zastąpić okupacji wojskowej administracją cywilną. Tłumimy wszelkie protesty i zwalczamy opozycję okupacji.

V. Zakończenie operacji

Operacja zostaje uznana za zakończoną po spełnieniu wszystkich poniższych warunków.

1. Obca marynarka wojenna została zniszczona.
  2. Partyzanci zostali wyeliminowani.
  3. Ustanowiono kontrolę nad wszystkimi wyspami.

Zakończenie operacji polegać będzie na wycofaniu się wojsk lądowych i marynarki wojennej przy pozostawieniu symbolicznego kontynengentu stabilizacyjnego. Przekazujemy kontrolę nad wyspami władzom 3 państw.

DW: @Prezydent Federacji@Żołnierz

• Lubię to 1
  • Kocham to! 2

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zwracam się z prośbą o wydanie zgody na odtajnienie planu, w związku z wygaśnięciem jego znaczenia przez ostatnie zmiany geopolityczne.

@Prezydent Federacji

• Kocham to! 1

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano

Udzielam zgody. Nie ma co ukrywać, że plan od miesięcy jest nieaktualny. Powinniśmy dać publice poznać kunszt rozplanowania tej akcji.

• Lubię to 1
x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza
(August von Hagsen de la Sparasan de Harlin)
Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej 

Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

101005704499837848.pngWierny Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...