Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Mikronacja dla nikogo - głosujesz na nic, startujesz z niczym, nie masz czasu oddać głosu, nie masz czasu przedstawić programu. Nadchodzą wybory parlamentarne w związku z wielką polityczną aferą Elisy i samorozwiązaniem Kongresu. W związku z tym pomyślałem, że jako odpowiedzialny Obywatel dokonam starannej analizy programów wyborczych oraz zapoznam się z kandydaturami. Jako redaktor Zrzędnika Całodobowego nawet wpadł mi do głowy pomysł na wielką debatę wyborczą - oprócz możliwości dowiedzenia się samemu, na kogo chcę głosować, to jeszcze będę mógł ułatwić wybór innym współobywatelom! Bierzemy szefów obydwu z dwóch zgłoszonych komitetów wyborczych, albo nawet po kilka osób i lecimy: pytania od redakcji, pytania wzajemne między uczestnikami, pytania od publiczności na koniec. Festiwal demokracji, humor gituwa, świadomy wybór przy urnie wyborczej podjęty. No ale Jahwe się chyba na mnie wkurwił i pokrzyżował wszystkie moje plany rękoma Srederalnej Sromisji Sryborczej. Dzień po zamknięciu rejestracji komitetów wyborczych już się zaczyna głosowanie??? I to jeszcze w środku tygodnia roboczego? Co? ZAWSZE. WYBORY. ORGANIZOWALIŚMY. W. WEEKEND. Zawsze była przerwa kilkudniowa między zamknięciem rejestracji komitetów a otworzeniem głosowania. Czemu FKW wyciera sobie twarz wszystkimi tradycjami naszej dwuletniej republiki??? Nie rozumiem tego. Tak krótki czas na namysł oznacza, że ludzie będą w ciemno głosowali na znajome twarze albo na tych, których bardziej lubią. Same komitety nie mają czasu na stworzenie programów wyborczych. Taki był zamysł FKW? Że głosujemy nie na program wyborczy, nie na plany, tylko na osobiste sympatie? W tym punkcie jedyne na co mam czas, to nie żadna wielka debata i porównanie programów wyborczych, ale jedynie wydanie krótkiej deklaracji i oczekiwanie na szybką odpowiedź ze strony komitetów wyborczych: Ja, Kamiljan de Harlin von Wespucci la Sparasan, w wyborach do Parlamentu X kadencji zagłosuję na ten komitet wyborczy, który wprowadzi prawny nakaz: Organizowania głosowań wyborczych w weekendy - w żadne wybory w środku tygodnia się nie będziemy bawić, wróćmy do tradycji głosowania od piątku do niedzieli! Trwania głosowań ogólnofederalnych co najmniej 48 godzin! Ludzie muszą mieć czas na zalogowanie się i oddanie głosu! Minimum 7-dniowej przerwy na kampanię wyborczą pomiędzy ogłoszeniem przez FKW ostatecznej listy kandydatów, a otwarciem lokali wyborczych! Kandydaci muszą mieć czas na przekonanie do siebie nowych wyborców, a wyborcy na zapoznanie się z programem kandydatów. 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Potwierdzam deklarację discordzikową, że się tym zajmiemy. W sumie trzeba było to już dawno temu uregulować, ale wcześniej trzymały nas więzy RiGMu. 1 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 3 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Potwierdzam deklarację discordzikową, że się tym zajmiemy. W sumie trzeba było to już dawno temu uregulować, ale wcześniej trzymały nas więzy RiGMu. Potwierdzam deklarację, że głosowałem na Ligę Innowacji Strategicznych w poprzednich wyborach, ale w tych wyborach głosuję na Wolność i Regionalizm. 2 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 1 minutę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Potwierdzam deklarację discordzikową, że się tym zajmiemy. W sumie trzeba było to już dawno temu uregulować, ale wcześniej trzymały nas więzy RiGMu. a ja nie zamierzam niczego potwierdzać, bo problemy, o których mówi Harlin, są oczywiste dla każdego, kto choć trochę interesuje się Federacją aha i ze swojej strony powiem tylko, że zrobię wszystko, by to wszystko naprawić jednak w przeciwieństwie do Was nie zamierzam też go lobbować bo na samym początku zakładam, że Harlin posiada własny mózg i sam potrafi ocenić, kto rzeczywiście chce naprawić federacje a kto tylko reaguje wtedy, gdy ktoś publicznie zwróci na nie uwagę 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Teraz, Damiano Robingren napisał: a ja nie zamierzam niczego potwierdzać, bo problemy, o których mówi Harlin, są oczywiste dla każdego, kto choć trochę interesuje się Federacją aha i ze swojej strony powiem tylko, że zrobię wszystko, by to wszystko naprawić jednak w przeciwieństwie do Was nie zamierzam też go lobbować bo na samym początku zakładam, że Harlin posiada własny mózg i sam potrafi ocenić, kto rzeczywiście chce naprawić federacje a kto tylko reaguje wtedy, gdy ktoś publicznie zwróci na nie uwagę Obywatel zgłosił problem, khandydat w wyborach do Kongresu obiecuje, że rozwiąże ten problem po dostaniu się do Kongresu. Co jest tu niby nie tak? Wiem, że głupio byłoby powtórzyć po WiRze więc trzeba się postawić w kontrze, ale i tak twój pościk nie robi sensu. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Obywatel zgłosił problem, khandydat w wyborach do Kongresu obiecuje, że rozwiąże ten problem po dostaniu się do Kongresu. Co jest tu niby nie tak? Wiem, że głupio byłoby powtórzyć po WiRze więc trzeba się postawić w kontrze, ale i tak twój pościk nie robi sensu. znaczy no sens jest prosty, bo ty potwierdzasz, że się tym zajmiecie, a ja mówię, że trzeba to po prostu naprawić bo problem istnieje już od dawna i bardzo dziwi mnie, że dopiero teraz rząd bawi się w potwierdzanie zamiast już dawno coś z tym zrobić, ja po prostu bym robił a nie gadał 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 1 minutę temu, Damiano Robingren napisał: znaczy no sens jest prosty, bo ty potwierdzasz, że się tym zajmiecie, a ja mówię, że trzeba to po prostu naprawić bo problem istnieje już od dawna i bardzo dziwi mnie, że dopiero teraz rząd bawi się w potwierdzanie zamiast już dawno coś z tym zrobić, ja po prostu bym robił a nie gadał Ale Kongres jest rozwiązany, a do czegoś takiego trzeba zmienić co najmniej ordynację wyborczą. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Ale Kongres jest rozwiązany, a do czegoś takiego trzeba zmienić co najmniej ordynację wyborczą. a czy Pan Prezydent w ogóle zaczął rozmowy nad zmianę ordynacji wyborczej w trakcie kadencji? ja niestety tego nie pamiętam 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Teraz, Damiano Robingren napisał: a czy Pan Prezydent w ogóle zaczął rozmowy nad zmianę ordynacji wyborczej w trakcie kadencji? ja niestety tego nie pamiętam Nie, kol. również nie, bo wówczas obywatel nie zgłosił tego problemu. Nie każdy widzi z swojej perspektywy każdy problem, np. dla mnie sprawa wniesiona przez Harlina nie jest osobiście dotkliwą, ale rozumiem czemu jest to problem dla niektórych, stąd po uświadomieniu mi przez obywatela że ów problem istnieje i może być rozwiązany bez szkody dla kogokolwiek innego deklaruję, że zamierzam go rozwiązać. Tak, nie przewidziałem każdego jednego problemu każdej jednej osoby, przepraszam, dlatego niektóre rzeczy rozwiążę DOPIERO, gdy zostanie to przedstawione jako problem. Długo zamierzamy się tak przerzucać? Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Nie, kol. również nie [...] to akurat nie jest prawda bo postulowałem otwarcie ramy prawne dla FKW, jednak z powodu rozwiązania Kongresu nie było mi dane przedstawić nigdy projektu
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 6 minut temu, Damiano Robingren napisał: to akurat nie jest prawda bo postulowałem otwarcie ramy prawne dla FKW, jednak z powodu rozwiązania Kongresu nie było mi dane przedstawić nigdy projektu W grudniu. Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Damiano Robingren 507 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca 1 minutę temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: W grudniu. a czy Pan Prezydent nie wie, że ten program dla ugrupowania jest realizowany cały czas? po co marnować czas i pisać kilka razy to samo? ja szanuję czas i uwagę swoich wyborców 1
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca (edytowane) 11 godzin temu, Kamiljan de Harlin napisał: Nie rozumiem tego. Tak krótki czas na namysł oznacza, że ludzie będą w ciemno głosowali na znajome twarze albo na tych, których bardziej lubią. Same komitety nie mają czasu na stworzenie programów wyborczych. Taki był zamysł FKW? Że głosujemy nie na program wyborczy, nie na plany, tylko na osobiste sympatie? I nagle to komuś nie pasuje? XD. Przecież to się dzieje od dwóch lat co wybory - nikt nie głosuje na program, tylko na to kogo lubi, a kogo nie. I nie mów mi, że tak nie jest, bo wszyscy dobrze wiemy jak jest. Programami stronnictw zainteresuje się wąskie gardło ludzi, a większość zagłosuje tak, jak im Bolek powie. Skąd więc nagle to zdziwienie? Poza tym, tak jak kulega Damiano powiedział - stronnictwo realizuje przyjęty przez siebie program cały czas. My trzymamy się tego, co ogłaszaliśmy przy okazji wyborów do IX kadencji, bo aż tyle się nie zmieniło, że trzeba układać nowy program od początku. I fakt, moglibyśmy zrobić to samo co KK, czyli co wybory przeklejać kopiuj-wklej tą samą ścianę tekstu, z tymi samymi ludźmi i z tymi samymi ogólnikami, ale po co? Edytowane 12 Marca przez Waksman
Rekomendowane odpowiedzi