August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Drodzy Obywatele! Jasnym jest, że miniony rok był pełny ważnych dla historii Nordaty momentów. Zdarzeń, które zmieniły oblicze naszej Federacji i całego kontynentu. Jednak Nordata to nie tylko zdarzenia. To przede wszystkim ludzie. Dlatego też Ministerstwo Spraw Wewnętrznych chce dać Państwu szansę wyróżnienia najbardziej zasłużonego spośród obywateli II Federacji Nordackiej. Jak to zrobić? Pomyślcie proszę o osobie (konkretnie o obywatelu naszego państwa), który najbardziej waszym zdaniem zasłużył się (w pozytywnym znaczenie i w dowolnej dziedzinie) dla II Federacji Nordackiej w minionym roku 2025. Potem wymieńcie jej mikronacyjne personalia w tym wątku. Propozycji może być więcej niż jedna, ale proszę o ograniczenie się do maksymalnie trzech (i nieliczenie osobno klonów). Tak, można też zgłaszać samego siebie. Ech. Czas na nominacje rozpoczyna się teraz i potrwa przez trzy dni, do 8 marca br. (z możliwością wydłużenia terminów). Następnie odbędzie się jawne głosowanie, również mające trwać trzy dni. Nominowana osoba, która otrzyma najwięcej głosów, otrzyma tytuł Nordatczyka Roku 2025 i nagrodę pieniężną w wysokości 500 nordów Międzynarodowego Banku Pollinu. Cóż mogę dodać? Zapraszam do nominowania! 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Henryk Ziemiański-Wieniawa 637 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Zgłaszam swoją osobę. 2 1 1 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Bezsprzecznie August de la Sparasan, który jako Premier FN całą drugą połowę 2025 trzymał w ryzach Romanowa wraz z Nan Di i Plejka wraz z NSF, zapobiegając spektakularnemu upadkowi Nordaty. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Ja nominuję na Nordatczyka Roku 2025 Bolesława Kirianóo von Hohenburga, który był i jest głosem zdrowego rozsądku w Nordacie. Jego dojrzałość obywatelska przewyższa dojrzałość wielu osób, które siedzą tutaj dłużej od niego. 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca Proszę Państwa, jakoś słabo to wychodzi. Przedłużam termin zgłaszania nominacji o kolejne trzy dni, do 12 marca. Jeśli ktoś jeszcze waha się, czy wziąść w tym udział, to naprawdę zachęcam. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Burek 1 184 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Zgłaszam: Harlin Ewunia Novak Andrzej Ordyński 1 1
Henryk Ziemiański-Wieniawa 637 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca No to Burka zgłaszam też. 2 Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
Kamiljan de Harlin 1 446 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Zgłoszenia zamknięte! DW: @August de la Sparasan Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca Wiem, wiem, niemniej rząd zmienił się, jak wiadomo, i konkurs nie jest już w mojej pieczy (plus zlikwidowano Ministerstwo Spraw Wewnętrznych). Mam jednak nadzieję, że mój następca w kompetencjach MSW zechce dokończyć dzieło i przeprowadzić głosowanie. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Na tą chwilę Ministerstwo Spraw Państwowych nie planuje kontynuować tej inicjatywy. Osoba prywatna, jeśli chce, może ją dokończyć. My się pod nią nie podpisujemy.
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 15 Marca Autor Opublikowano 15 Marca Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. W takim razie pozwolę sobie kontynuować niniejszą inicjatywę, nagrodę oczywiście fundując z moich prywatnych środków. Zamykam więc etap zgłaszania nominacji i wkrótce rozpocznę głosowanie (czyli utworzę ankietę), oczywiście w dziale dostępnym wyłącznie do obywateli, by uniknąć zamieszania w wynikach. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 1 988 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 38 minut temu, Waksman napisał: Na tą chwilę Ministerstwo Spraw Państwowych nie planuje kontynuować tej inicjatywy. Osoba prywatna, jeśli chce, może ją dokończyć. My się pod nią nie podpisujemy. "Robimy nie gadamy" mfs parę godzin po tym jak skończył się czas gadania i zaczął czas robienia 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
August de la Sparasan 1 117 Opublikowano 20 Marca Autor Opublikowano 20 Marca Proszę Państwa, Drodzy Obywatele, Głosowanie zakończone. Wyniki i przyznanie nagród nastąpi na uroczystej gali już jutro! @Obywatel Federacji 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Rekomendowane odpowiedzi