Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysoki Sądzie,

uprzejmie zawiadamiam o możliwości popełnienia czynu zabronionego z punktu 4 artykułu 17c Kodeksu Karnego II Federacji Nordackiej przez Premiera @Franciszek von Hohenburg-Karandziej, który dnia 21 lutego 2026 roku na forum federalnym, dokładnie w wątku - https://forum.nordata.org/topic/3135-posiedzenie-inauguracyjne-kongresu-ix-kadencji/page/3/?tab=comments#comment-30771 - opublikował tekst expose, którego części (konkretnie charakterystyczne długie myślniki) wskazują na to, że w znacznej części lub w całości został wygenerowany przez sztuczną inteligencję. Te długie myślniki w każdym przypadku używane są przez odpowiedzi modeli AI, i są bardzo trudne do wstawienia w tekście pisanym ręcznie. Bardzo proszę Wysoki Sąd o wymierzenie stosownej kary. Poniżej załączam także dowód w postaci zrzutu ekranu z zaznaczonymi długimi myślnikami.

image.png

image.png

DW: @Sąd Federalny

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

100505667931998453.png

Velke Mesto Achkov, dnia 16 marca 2026 roku

Z A R Z Ą D Z E N I E

Zarządzam, co następuje:

1. Wzywam wnioskodawcę do przedstawienia dowodów na fakt braku prawidłowego oznaczenia wspomnianych wyżej treści.

Uzasadnienie:

1. W chwili obecnej post jest poprawnie oznaczony, jednakże widoczne jest, że został on edytowany.
  2. W obliczu braku możliwości przejrzenia poprzednich wersji posta, nie można jednoznacznie stwierdzić, czy w chwili publikacji adnotacja była widoczna.

DW: @Waksman

(-) Piotr Jankowski,

Sędzia Najwyższy II FN

• Kocham to! 1

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png 

Opublikowano

Wysoki Sądzie,

archiwalne wersje edytowanych postów są przechowywane w bazie danych przez 360 dni. Mogę udostępnić zrzut ekranu, który pozwoli ustalić, czy w poprzedniej wersji posta znajdowała się wzmieniona adnotacja. 

DW: @Sąd Federalny

15173543_Symbole_b3Fstw.png.e11e872a1d6dc8abb4a2b65b8439dc0b.pngArcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

antipixel_fuckai.png.2234e8406de189745750e93caba1159e.png

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Piotr Jankowski napisał:

100505667931998453.png

Velke Mesto Achkov, dnia 16 marca 2026 roku

Z A R Z Ą D Z E N I E

Zarządzam, co następuje:

1. Wzywam wnioskodawcę do przedstawienia dowodów na fakt braku prawidłowego oznaczenia wspomnianych wyżej treści.

Uzasadnienie:

1. W chwili obecnej post jest poprawnie oznaczony, jednakże widoczne jest, że został on edytowany.
  2. W obliczu braku możliwości przejrzenia poprzednich wersji posta, nie można jednoznacznie stwierdzić, czy w chwili publikacji adnotacja była widoczna.

(-) Piotr Jankowski,

Sędzia Najwyższy II FN

Potwierdzam, że był edytowany w celu dodania informacji, że ten tekst był wygenerowany prze AI. 

Edytowane przez Franciszek von Hohenburg-Karandziej
  • Lubię to 2

Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł

Były Premier II Federacji Nordackiej

Kanonik oraz prezbiter KPP

Król Czermnej

101005704499831609.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

100505667931998453.png

Velke Mesto Achkov, dnia 7 kwietnia 2026 roku

Z A R Z Ą D Z E N I E

Zarządzam, co następuje:

1. Na podstawie zawiadomienia złożonego przez Pana Kaspara Venira Waksman-Dëtera, wszczynam z urzędu postępowanie w sprawie karnej przeciwko @Franciszek von Hohenburg-Karandziej.
  2. Oskarżonemu zarzuca się popełnienie czynu zabronionego określonego w artykule 17c Kodeksu Karnego.

3. Nadaję sprawie następującą sygnaturę: KK 1/26.

4. Wyznacza się SN Piotra Jankowskiego na Przewodniczącego składu orzekającego.

(-) Piotr Jankowski
Sędzia Najwyższy II FN

piotr@mail.vox

image.png.c1a42a2791c001105e2315f333dc6455.png100464293790614696.png 1021.png