Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Bolesław bujał się na fotelu w swoim gabinecie w Pałacu Bursztynu i Miedzi, wysłuchując raportów swoich współpracowników odnośnie spraw w różnych częściach jego imperium. Misja Burka celem ocalenia maup utknęła w Norrington, w Federacji kolejne wybory pomyślnie ustawione, plan przekształcenia Winkulii w stash atomowy, voxlandzki holocaust zarządzany przez Legion Kiriów rozpoczęty... Wszystko szło po jego myśli. A jednak wciąż nie mógł przestać myśleć o tej jednej, małej sprawie, prywatnym dochodzeniu, które sobie zorganizował. Ślady biegły przez Kirianię, Skarland i Sarmację, by potem skręcić znowu na Vaarland, do Beatudii - kraju, z którym również i on miał osobiste związki. Wszystko miało sens, wszystkie elementy układanki pasowały do siebie, a jednak nie mógł tego zaakceptować. Kręcił się na fotelu jeszcze dłuższą chwilę po wyjściu swoich goonów, póki nie zdobył się na odwagę. Otworzył teczkę z napisem PRAKOPENKA i wykręcił numer. 2 1 Cytuj Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Wytłumaczywszy wszystko @Elisa Prakopenka, Kirianóo rozłączył się i oczekiwał jej przybycia. Nerwowo wypalał jedną paczkę pryncypałek za drugą, niezdolny do zrobienia czegokolwiek produktywnego. Próbował połączyć się z @Burek, ale cisza w eterze, najwyraźniej opuścił już lądy cywilizowane. Spojrzał na mapę Nordaty wiszącą na ścianie i przez niego na bieżąco, ręcznei aktualizowaną (często wedle osobistych pragnień Bolesława, a nie faktycznych zmian terytorialnych), otworzył gruby tom z genealogią Hohenburgów. Wtedy właśnie oznajmiono mu, że Elisa przybyła. Cytuj Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 43 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Wytłumaczywszy wszystko @Elisa Prakopenka, Kirianóo rozłączył się i oczekiwał jej przybycia. Nerwowo wypalał jedną paczkę pryncypałek za drugą, niezdolny do zrobienia czegokolwiek produktywnego. Próbował połączyć się z @Burek, ale cisza w eterze, najwyraźniej opuścił już lądy cywilizowane. Spojrzał na mapę Nordaty wiszącą na ścianie i przez niego na bieżąco, ręcznei aktualizowaną (często wedle osobistych pragnień Bolesława, a nie faktycznych zmian terytorialnych), otworzył gruby tom z genealogią Hohenburgów. Wtedy właśnie oznajmiono mu, że Elisa przybyła. Ja powiem teraz że dołączam do rodziny szlacheckiej Hohenburgów. Ja mam pochodzenie z DNA testów na DNA: (Niemką Beatudzką) i (Nordatką Kiriacką), ale v-matka była nie znana. Ja porzucam komunizm z powodu obecność przez ucórkowienie szlacheckiej ale ja komunistką nie byłam. Ja od dzisiaj się nazywam Elisa Kirianóo von Hohenburg, w tym ślubuję byciem w rodziną Hohenburg i region autonomicznym Kirianizmu. I chcem że Beatudzia stała po stronie (Kirianizmu i Hoheburgizmu), a nie pod reżimem komunistów no ta Beatudzia. #ZaHohenburgizm! Cytuj
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 1 minutę temu, Elisa Prakopenka napisał: Ja powiem teraz że dołączam do rodziny szlacheckiej Hohenburgów. Ja mam pochodzenie z DNA testów na DNA: (Niemką Beatudzką) i (Nordatką Kiriacką), ale v-matka była nie znana. Ja porzucam komunizm z powodu obecność przez ucórkowienie szlacheckiej ale ja komunistką nie byłam. Ja od dzisiaj się nazywam Elisa von Hohenburg, w tym ślubuję byciem w rodziną Hohenburg i region autonomicznym Kirianizmu. I chcem że Beatudzia stała po stronie (Kirianizmu i Hoheburgizmu), a nie pod reżimem komunistów no ta Beatudzia. #ZaHohenburgizm! W tym powiem: Niech Żyje Kiryzm Wolnomularski i Federacja Nordycka, a także Wolna Beatudzia! Cytuj
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Bolesław wzruszył się. - Córo - mówił - to wielki cud Jahwe, że mi ciebie przywrócił. Widzisz, w młodości zostałaś porwana przez żaboidów i porzucona w Skarlandzie, skąd rodzina Prokopenko przyjęła cię i wychowała, posyłając do Beatudii. Ile jam się napłakał i nacierpiał, nim Bóg Wszechmogący raczył mi ciebie zwrócić, drogie dziecie... Niezwykły bieg przypadków zaprowadził cię tu, do Nordaty, gdzie i ja urzęduję, a gdzie trafiłaś nie znając nawet za bardzo nordackiego czy mowy powszechnej. Cud, wielki cud... Teraz jednak jesteśmy znów razem i mogę cię z powrotem powitać w rodzinie. Matka byłaby z ciebie dumna... - powiedział, pokazując jej podpisany parę dni temu dokument. - Tak naprawdę nazywasz się Elisa Kirianóo von Hohenburg - mówi, wydzwaniając jednocześnie do całej rodziny. DW: @August de la Sparasan@Kamiljan de Harlin@Burek@Erik Otton von Hohenburg@Franciszek von Hohenburg-Karandziej@Artur Kardacz@Mateusz Żmigrodzki 4 Cytuj Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego 15 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Bolesław wzruszył się. - Córo - mówił - to wielki cud Jahwe, że mi ciebie przywrócił. Widzisz, w młodości zostałaś porwana przez żaboidów i porzucona w Skarlandzie, skąd rodzina Prokopenko przyjęła cię i wychowała, posyłając do Beatudii. Ile jam się napłakał i nacierpiał, nim Bóg Wszechmogący raczył mi ciebie zwrócić, drogie dziecie... Niezwykły bieg przypadków zaprowadził cię tu, do Nordaty, gdzie i ja urzęduję, a gdzie trafiłaś nie znając nawet za bardzo nordackiego czy mowy powszechnej. Cud, wielki cud... Teraz jednak jesteśmy znów razem i mogę cię z powrotem powitać w rodzinie. Matka byłaby z ciebie dumna... - powiedział, pokazując jej podpisany parę dni temu dokument. - Tak naprawdę nazywasz się Elisa Kirianóo von Hohenburg - mówi, wydzwaniając jednocześnie do całej rodziny. DW: @August de la Sparasan@Kamiljan de Harlin@Burek@Erik Otton von Hohenburg@Franciszek von Hohenburg-Karandziej@Artur Kardacz@Mateusz Żmigrodzki Tak jest! Cytuj
Henryk Ziemiański-Wieniawa 640 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Gratuluję Wam obojgu. Niech Bóg Wam błogosławi. 1 1 Cytuj Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI Arcybiskup achkovski Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria Hrabia Bari Baron Andalo Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Gratuluję serdecznie. To niewątpliwie wielka chwila dla familii. 1 Cytuj x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł 118 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Grautulacje! Przynajmniej już najmłodszy w rodzie nie jestem 🥰 1 1 Cytuj Franciszek Kirianóo von Hohenburg-Radziwiłł Były Premier II Federacji Nordackiej Kanonik oraz prezbiter KPP Król Czermnej
Rekomendowane odpowiedzi