Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Dobry wieczór! Już za 12 minut poznamy wyniki głosowania. O mandaty w Kongresie walczą dwa komitety: KKW Liga Innowacji Strategicznych Damiano Robingren Kaspar Waksman-Dëter KKW KOALICJA KONSERWATYWNA Tadeusz Henrykowski Elisa Prakopenka Henryk Ziemiański-Wieniawa Bolesław Kirianóo von Hohenburg Mamy 13 lutego, wybory do Kongresu IX kadencji powoli dobiegają końca, a ja wciąż się zastanawiam, czy te trzy mandaty są warte tej całej biurokratycznej gorączki. Z jednej strony mamy listę Koalicji Konserwatywnej z jej szerokim składem, z drugiej Ligę Innowacji Strategicznych - jeden komitet opozycyjny przynajmneij się pojawił. W Zrzędniku obstawiamy, że i tak skończy się na tradycyjnym nordackim narzekaniu - niezależnie od wyniku. Czekamy do 18:00 na zamknięcie urn, a potem na ruch Federalnej Komisji Wyborczej. Postaramy się sami opublikować wstępne wyniki zanim zrobi to FKW. Edytowane 13 Lutego przez Kamiljan de Harlin 2 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego Panowie@Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Waksman: jak emocje w sztabach wyborczych? Czy to będzie kolejna kadencja zdominowana przez Koalicję Konserwatywną? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Użytkownik Usunięty 233511 0 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 6 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał: Panowie@Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Waksman: jak emocje w sztabach wyborczych? Czy to będzie kolejna kadencja zdominowana przez Koalicję Konserwatywną? Jaka partia by nie przyszła, jaka koalicja by nie przyszła - zdecydowanym faworytem w KAŻDYCH wyborach jest, dopóki istnieje, Koalicja Konserwatywna. Nie ma drugiego takiego stronnictwa w II Federacji jak KK, które miałoby tak stabilną rzeszę wyborców. Niestety wiele było prób opozycji, jednak nie sądzę, żeby ta próba cokolwiek sensownego przy wyborach wniosła. I to boli najbardziej, bo jak nieaktywne i bez pomysłu byłoby KK - i tak zdobędą większość. Także panującą atmosferę określiłbym jako „obraz nędzy i rozpaczy”.
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego Przy podziale zaledwie trzech mandatów metodą Sainte-Laguë, kluczowe znaczenie będzie miała bezwzględna różnica głosów między Koalicją Konserwatywną a Ligą Innowacji Strategicznych. Jeśli Koalicja Konserwatywna nie zdobędzie wyraźnej, ponad dwukrotnej przewagi nad Ligą, mandaty zostaną najprawdopodobniej rozdzielone w stosunku 2:1. Z uwagi na nietypowy czas głosowania, ostateczny wynik zależy dużo od mobilizacji elektoratu w ostatnich godzinach, ponieważ przy tak małej liczbie miejsc w Kongresie nawet pojedyncze głosy mogą zdecydować o tym, kto zasiądzie w Kongresie IX kadencji. Przypomnijmy, że zazwyczaj wybory trwały prawie 3 dni i rozciągały się od piątku do niedzieli. Tym razem wybrano egzotyczny termin czwartek-piątek. Nie dość, że to ledwo dwa dni, to jeszcze w dniu roboczym. Nie wiadomo, czym kierowała się FKW przy wyznaczaniu takiej daty głosowania. Ale na pewno będzie miało to wpływ na frekwencję. Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego Redaktorze @August de la Sparasan, jaka jest Pana opinia tudzież prognoza na trwające jeszcze 5 minut wybory? Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego (edytowane) Szanowni Państwo, mamy wyniki! Nieznaczna przewaga KK nad LIS oznacza podział mandatów w stosunku 2:1 dla KK. Mandaty obejmą Tadeusz Henrykowski (KK) Elisa Prakopenka (KK) Damiano Robingren (LIS) Aż dwóch debiutantów, którzy będą zasiadali w Kongresie po raz pierwszy! Dla Tadeusza Henrykowskiego będzie to już kolejna kadencja. Edytowane 13 Lutego przez Kamiljan de Harlin 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
August de la Sparasan 1 119 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Kamiljan de Harlin napisał: Redaktorze @August de la Sparasan, jaka jest Pana opinia tudzież prognoza na trwające jeszcze 5 minut wybory? W mojej opinii sprawa jest prosta. Raczej będzie to 2:1, gdzie 2 miejsca zdobędzie KK, a 1 LISy. Czy to jednak coś zmieni? Wątpię, obawiam się, że dostaniemy kolejny Kongres VIII Kandecji bis. Z drugiej strony, gdyby LIS wygrało, mielibyśmy zapewne chaos i zderzenie oczekiwań reformistów z rzeczywistością. O, nie zdążyłem jeszcze skończyć, a już mamy wyniki. Nawet się nie pomyliłem przy szacowaniu rozkładu, natomiast co do przyszłości IX kadencji wolałbym się mylić. 1 x-Augustus Helmut Lew Istvan Visarionowicz von Hagsen de la Sparasan de Harlin Pasha Hurrdur Iszsza (August von Hagsen de la Sparasan de Harlin) Kapłan kiryjski, Prezydent II Federacji Nordackiej Discord: August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 49 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał: Czy to będzie kolejna kadencja zdominowana przez Koalicję Konserwatywną? Tak. 1 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Tadeusz I Wielki 422 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 26 minut temu, Kamiljan de Harlin napisał: Dla Tadeusza Henrykowskiego będzie to już kolejna kadencja. Niby kolejna, ale już dawno nie byłem w Kongresie od początku kadencji, fajnie teraz być od początku, a swoją drogą to gratulacje dla debiutantów - kolegów i koleżanek, @Elisa Prakopenka i @Damiano Robingren 1 1 I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Burek 1 191 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Kurwa!!! Jak to KK wygrało przecież było że LIS!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!! Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że LIS wygra, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te mikronacje 1 2 1
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 4 minuty temu, Burek napisał: Kurwa!!! Jak to KK wygrało przecież było że LIS!!! Chuj wam w dupę!!! Gdzie tu demokracja? Kurwa!!!!!!!!!!! Kto na to pozwolił? Uzgodniłam, że LIS wygra, wy suki syny, parszywe jebańce!!!!!!!!. Kurwa mać!!!!!, to jakiś spisek!!!!!!? Chuj wam wszystkim w wasze zdradzieckie pizdy, wy skurwysyny!!!! ZAPIERDOLE WAS albo nie, jebać was, i te mikronacje @Burek wyprowadź się do BRD/ZKR RAD tam jest dobrze to dla cb.
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 10 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał: Niby kolejna, ale już dawno nie byłem w Kongresie od początku kadencji, fajnie teraz być od początku, a swoją drogą to gratulacje dla debiutantów - kolegów i koleżanek, @Elisa Prakopenka i @Damiano Robingren Dzięki za miłe słowa na ten temat!
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Elisa Prakopenka napisał: @Burek wyprowadź się do BRD/ZKR RAD tam jest dobrze to dla cb. Ejejej, proszę nie hejtować Burka, on jest jeszcze noffy. 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 191 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Elisa Prakopenka napisał: @Burek wyprowadź się do BRD/ZKR RAD tam jest dobrze to dla cb. Eliso, to taki ziajt jest (running joke) w FN Ten wątek przeczytaj: https://forum.nordata.org/topic/2652-wybory-do-kongresu-vii-kadencji-wyniki/?tab=comments#comment-25433 1
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 2 minuty temu, Burek napisał: Eliso, to taki ziajt jest (running joke) w FN Ten wątek przeczytaj: https://forum.nordata.org/topic/2652-wybory-do-kongresu-vii-kadencji-wyniki/?tab=comments#comment-25433 Skąd miałam to wiedzieć, a teraz już wiem
Kamiljan de Harlin 1 452 Opublikowano 13 Lutego Autor Opublikowano 13 Lutego 8 minut temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: [Czy to będzie kolejna kadencja zdominowana przez Koalicję Konserwatywną?] Tak. Szef Kirianóo pewny siebie. I rzeczywiście - osiągnął zwycięstwo. Nasuwa się jednak pytanie, czy sama KK nie ma już dość wygrywania? 9 minut temu, Tadeusz I Wielki napisał: Niby kolejna, ale już dawno nie byłem w Kongresie od początku kadencji, fajnie teraz być od początku, a swoją drogą to gratulacje dla debiutantów - kolegów i koleżanek, @Elisa Prakopenka i @Damiano Robingren Notabene mamy do czynienia z podwójnym debiutem. Nie dość, że dwóch świeżaków zasiądzie w Kongresie, to jeszcze wśród nich będzie pierwsza Kongresmenka w historii II FN! Jeśli weźmiemy pod uwagę wszystkie 3 państwa nordackie - Unię Trzech Narodów, I Federację Nordacką i II FN, to będzie to jednak druga parlamentarzyska w naszej historii. Bowiem pierwszą była bezpartyjna Joanna Walczak, która w wyborach do Parlamentu FN V Kadencji uzyskała 2 mandaty 28 sierpnia 2019 roku. Gratulujemy! W kontekście tych wyników, gorąco zachęcam do lektury opublikowanego przeze mnie dzisiaj na łamach Zrzędnika Całodobowego felietonu: 1 1 1 Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.
Elina az Ruzmari-Emre 67 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 4 minuty temu, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: Ejejej, proszę nie hejtować Burka, on jest jeszcze noffy. Rozumiem
Burek 1 191 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 1 minutę temu, Elisa Prakopenka napisał: Skąd miałam to wiedzieć, a teraz już wiem Bravo Elisa 1
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Kamiljan de Harlin napisał: Szef Kirianóo pewny siebie. I rzeczywiście - osiągnął zwycięstwo. Nasuwa się jednak pytanie, czy sama KK nie ma już dość wygrywania? Może i tak, ale cóż, panie, robić? Nie startować, żeby opozycja fizycznie nie mogła przegrać? Teoria o obywatelach-widmo masowo głosujących na KK zamiast na jakąkolwiek-obecną-partię-waksmana została już dawno obalona, a teraz, w warunkach krótszego terminu i niższej frekwencji całkowicie upada. Może za kol. Waksmanem wciąż ciągnie się smak po jego kadencji prezydenckiej? Nie wiem i tym razem nawet się nie domyślam. 3 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: Notabene mamy do czynienia z podwójnym debiutem. Nie dość, że dwóch świeżaków zasiądzie w Kongresie, to jeszcze wśród nich będzie pierwsza Kongresmenka w historii II FN! Jeśli weźmiemy pod uwagę wszystkie 3 państwa nordackie - Unię Trzech Narodów, I Federację Nordacką i II FN, to będzie to jednak druga parlamentarzyska w naszej historii. Bowiem pierwszą była bezpartyjna Joanna Walczak, która w wyborach do Parlamentu FN V Kadencji uzyskała 2 mandaty 28 sierpnia 2019 roku. Gratulujemy! Bravo kobiety! 3 minuty temu, Kamiljan de Harlin napisał: W kontekście tych wyników, gorąco zachęcam do lektury opublikowanego przeze mnie dzisiaj na łamach Zrzędnika Całodobowego felietonu: Czytałem. Jest tu sporo ciekawych uwag, ale muszę stanowczo zauważyć, że w ostatnim ~pół roku kolejne rządy wspierane i zbudowane właściwie przez KK, kolejno de la Sparasana i Ordyńskiego pełniły, czy może próbowały pełnić taką właśnie rolę rozjemcy społecznego, zasypywacza przepaści. Jak to się skończyło, każdy wie lub słyszał, chociaż próbować trzeba oczywiście dalej. Również papierologia została tak naprawdę ograniczona do minimum, wszystkie kluczowe dla funkcjonowania powstającego ówcześnie państwa zostały już uchwalone dawno temu. Może przydałoby się przekształcić Kongres w środowisko bardziej otwarte na swobodne dyskusje obywateli niż zimną salę legislacyjną (przy zachowaniu kluczowej, bo wynikającej z silnego mandatu społecznego pozycji kongresmenów, oczywiście). 2 1 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Burek 1 191 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Co do dyskusji na temat artykułu to proponuję nowy wątek zacząć
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego 1 minutę temu, Burek napisał: Co do dyskusji na temat artykułu to proponuję nowy wątek zacząć 1984 Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Bolesław Kirianóo von Hohenburg 2 002 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Damiano Robingren napisał: co mnie ominęło? dostałeś mandat, musisz zgłosić się do najbliższego komisariatu Policji Nordackiej Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan w Winkulii jako Mikołaj III "Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Damiano Robingren 507 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Teraz, Bolesław Kirianóo von Hohenburg napisał: dostałeś mandat, musisz zgłosić się do najbliższego komisariatu Policji Nordackiej no dobrze a ile do zapłaty?
Rekomendowane odpowiedzi