Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro zajmujemy się promocją kraju, to opiszmy, czym jest w Nordacie region i jakie zawiera szczególne cechy, że warto go promować do zdobycia nowych! To akurat koresponduje dobrze z wątkami z działu promocji!

Opublikowano

No nie wiem dla mnie to po prostu taka własna mikronacja w mikronacji masz tam własną flagę, herb, rząd, prawo i swobodę narracji. Czego chcieć więcej?

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, Damiano Robingren napisał:

No nie wiem dla mnie to po prostu taka własna mikronacja w mikronacji masz tam własną flagę, herb, rząd, prawo i swobodę narracji. Czego chcieć więcej?

Fakt, chociaż ja bym to nazwał taką "małą ojczyzną". I to jest w sumie piękne, że pomimo takiej różnorodności tworzymy jedno państwo, i to przez tak długo. To powinno być naszym atutem - bo każdy znajdzie coś dla siebie. Ja to tak czuję.

Opublikowano (edytowane)

To trafne spostrzeżenie! Ale nie zamyka pytania, bo czy tak to faktycznie tu jest realizowane? Jakoś ja widzę państwa stowarzyszone, czy członkowskie, regionalizmów nie dostrzegam poza małą wyspą, bardzo zachłanną na inne małe wyspy.

Edytowane przez karol flibustier keane
Opublikowano

Bo w praktyce regionalizm prowadza się głównie do Kirii  i Muratyki, reszta to małe lub uśpione byty 😕

• Lubię to 2
Opublikowano
1 minutę temu, karol flibustier keane napisał:

Ale nie zamyka pytania, bo czy tak to faktycznie tu jest realizowane?

Cóż, to zależy od tego jaką narrację przyjmie organ federalny, który te regiony wszystkie spaja. Bo regiony same w sobie jakoś dają radę w budowaniu tego swojego ducha narodowego, ten ogólnofederalny... Cóż, chyba jakiś jest.