• Lubię to 1
  • Kocham to! 4
  • Haha 1
  • Wow 1
  • Zły 1
Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Orjon

Mieszkaniec
    220
  • Ostatnia wizyta

• Wygrane w rankingu

2

Ostatnia wygrana Orjon w dniu 29 Grudnia 2025

Użytkownicy przyznają Orjon punkty reputacji!

O Orjon

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

DANE UŻYTKOWNIKA

ID Paszportu

Data przyjazdu

Pełne dane

Podpis

Osiągnięcia Orjon

Profesjonalista

Profesjonalista (7/17)

• Oddany
  • Reakcjonista
  • Dyskutant
  • Roczek
  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

33

Reputacja

1. Po konsultacji z supportem SeoHostu udało się ogarnąć automatyczne odnawianie certyfikatu, więc mam nadzieję, że za 3 miesiące nie będzie już takiego problemu. Nie wiem jednak, czy po stworzeniu jakiejś nowej subdomeny nie trzeba będzie dla niej ogarniać certyfikatu od nowa (nie dali wildcardu na subdomeny, a po prostu wszystkie po kolei), więc wszystkie osoby ogarniające te rzeczy proszę o rozwagę pod tym względem. Przepraszam za 3-godzinną niedostępność FN.
  2. Informacyjnie, bo może mi się zapomnieć - za 10 dni wygasa certyfikat SSL. Seohost z uporem godnym lepszej sprawy znowu ma jakieś problemy z wygenerowaniem certyfikatu po swojej stronie, więc strzelam, że znowu będę musiał zrobić to u siebie na serwerze...
  3. Informuję, że przed chwilą otrzymałem pozostałe pieniądze ze zbiórki, tj. 300,68 zł. Koszty odnowienia domeny i serwera w przyszłym roku, o ile sytuacja się nie zmieni, będą wynosić: w przypadku domeny - 82,46 zł (ważna do 12 października), w przypadku serwera - 205,41 zł (ważny do 24 października). Na rok 2027 pozostanie więc 12,13 zł.
  4. Wiem tyle, że: wg zrzutki zebrano 415 zł, na domenę poszło 82,46 zł, na hosting zaś 31,86 zł: czyli powinno być jeszcze do dyspozycji 300,68 zł. Pieniądze są w dyspozycji @Kamiljan de Harlin, z którym mam kontakt przez Discorda, a w razie potrzeby również telefonicznie. Wierzę (i mam nadzieję, że tak będzie), że za rok nie będzie problemu z uzyskaniem tych środków.
  5. 23:40, default (choć nie default), Chrome, PC
  6. 23:39, fluent, Chrome, PC
  7. Mi Browser, 22:37, fluent.
  8. W akcie desperacji próbuję Mi Browser. 22:36, default.
  9. 22:34. Test z innego motywu na Firefoksie.
  10. 22:32. Test z innego motywu na Chrome.
  11. 22:32. Test z Chrome'a na Androidzie.
  12. 22:31. Test z Firefoxa na Androidzie.
  13. Ja trzymam tylko serwer i domenę. Jeśli koniecznie nie muszę angażować się w sprawy techniczne, to tego nie robię; poza tym, że forum stoi na Invisionie, nie mam bladego pojęcia o systemach nordackich. Nie mam nawet admina na forum (i go nie potrzebuję). Zdecydowanie do @Waksman.
  14. Pozwolę sobie się wypowiedzieć, skoro już mnie wywołano - nie mam żadnych uprawnień administracyjnych na forum i nawet nie chcę ich mieć.
  15. Od godz. 6:42 mamy certyfikat. Oczywiście Seohost dalej odmawia jego automatycznego wygenerowania, więc musiałem go ogarnąć samemu. Za parę tygodni spróbuję jeszcze raz włączyć automatyczne generowanie, może wtedy się uda...