Ja, Łukasz Benedykt Skrzynecki, niniejszym składam rezygnację z pełnienia funkcji Głównodowodzącego Zjednoczonych Sił Federacji Nordackiej, ze skutkiem natychmiastowym.
Decyzja ta dojrzewała we mnie od dłuższego czasu. Narastająca niechęć do dalszego działania w mikroświecie oraz poczucie, że nie jestem już w stanie wykonywać swoich obowiązków z pełnym zaangażowaniem, doprowadziły mnie do postanowienia o ostatecznym opuszczeniu mikroświata. Uważam, że w tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest ustąpienie ze stanowiska, aby umożliwić Federacji sprawne funkcjonowanie i przekazanie odpowiedzialności osobie, która będzie gotowa w pełni poświęcić się tej roli.
Pragnę złożyć szczere podziękowania Prezydentowi Bolesławowi, którego wsparcie i zaufanie były dla mnie ogromnym zaszczytem, oraz Premierowi Augustowi, z którym współpraca zawsze opierała się na wzajemnym szacunku i konstruktywnym dialogu. Dziękuję również wszystkim osobom, z którymi miałem okazję współpracować podczas pełnienia swojej funkcji — za wspólne działania, zaangażowanie i niejednokrotnie inspirujące rozmowy.
Życzę Federacji Nordackiej dalszego rozwoju, stabilności i sukcesów na wielu płaszczyznach.
Z wyrazami szacunku